12 дами от Симитли с нова професия след успешно завършен курс

02 Февруари 2016 | 13:55
0 коментара
Общество
12 дами от Симитли с нова професия след успешно завършен курс

Тържествена церемония по връчването на дипломите на успешно завършилите курсистки от Симитли се проведе преди дни в хотел „Хилтън” в София. Там дамите направиха и демонстрация на придобитите умения.

В рамките на проект за „Професионално обучение на жени с нисък социален статус“ се проведе курс за придобиване на квалификация за професия „Камериер – първа квалификационна степен“ от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. В курса участваха 12 жени от община Симитли, като той се проведе с активното съдействие на общината. Целта на проекта е да поощри социално слаби жени с ниска степен на образование да придобият знания и опит в професията “камериер” с оглед последващо намиране на работа, както и да разшири техните познания, умения и възгледи, да им помогне да придобият финансова независимост и самочувствие, да им създаде мотивация и алтернатива за намиране на работа и увеличаване на тяхната конкурентоспособност. В продължение на 2 месеца жените преминаха теоретичен и практически курс, с който отвориха пред себе си една нова възможност за реализация.

Припомняме, че на 3 ноември в читалището в Симитли съвместно със заместник-кмета Евгения Георгиева, Маргарита Бербатова от Община Благоевград, Мариана Манукян управител на ЦПО “Знание” и представители от Сороптимист Интърнешънал - Клуб Бояна се проведе подбор на кандидатите. На срещата се явиха повече от очакваното кандидати, мотивирани да се включат в курса и да повишат своята квалификация.

Така днес след успешно завършения курс тези мотивирани жени имат самочувствие и придобита нова професия, която може да им послужи за намирането на работа.

Добавете Вашия коментар

TOP