12 апартамента в Сандански, заведение в Долна Градешница и цех в Кресна на публична продан заради необслужвани кредити

13 Септември 2022 | 07:00
0 коментара
Бизнес
12 апартамента в Сандански, заведение в Долна Градешница и цех в Кресна на публична продан заради необслужвани кредити

12 жилища в  Сандански, заведение в с. Долна Градешница, дърводелски цех в Кресна са обявени за продан от частни съдебни изпълнители. Обявата за търговете е окачена на таблото във фоайето на сградата на Районен съд в Сандански. Основната причина да се стигне до публичната продан е просрочено плащане на вноските за повече от половин година.

За продан за втори път от началото на годината е обявен апартамент, собственост на Атанас Иванов, жилището се намира на ул. „Пирин“ в Сандански. Продава се и жилище на ул. „Рила“ в града, апартаментът е собственост на Георги Илиев и е етаж от къща. Продават се и два апартамента в сградата, известна като мола в Сандански. Те са собственост на семейство Миладинови и на семейство Киркови. И двете жилища се продават на цена от 80 000 лева.

Освен това се продава заведение в с. Долна Градешница. Цената, на която е обявено заведението, е 57 000 лв. Продава се етаж от къща на ул. „Никола Вапцаров” в Сандански. Къщата е старо строителство, а началната цена е 65 000 лева. Това е първи публичен търг на имота. На публична продан е обявено жилище с площ 90 кв. метра, собственост на фамилия  Методиеви, при начална тръжна цена 52 000 лева. Продава се едноетажно жилище в широк център, на метри от автогарата в Сандански. Продават се и жилища, находящи се в крайните квартали в града – „Изгрев”, жк „Спартак”, в селата Поленица и Дамяница. 

Справка показва, че обявените за публична продан са апартаменти, купени с ипотечен кредит чрез банка. В случай че не се стигне до сделка, началната цена на жилището се намалява от 5 до10 процента.

Известно е, че санданчани отказват да участват в търговете на публичната продан на имоти, обявени от банки и частни съдебни изпълнители, а най-дейни в наддаването са кандидат-купувачи от Благоевград, Петрич, София, Пловдив и Стара Загора. 

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP