110 години от рождението й: Кои пророчества на Ванга се сбъднаха?

03 октомври 2021 | 17:27
0 коментара
110 години от рождението й: Кои пророчества на Ванга се сбъднаха?

Стотици хора, докоснали се до феномена Ванга и намерили при нея изцеление на тялото и душата, се събраха в комплекса край Рупите, носещ нейното име, за да отбележат 110 години от нейното рождение. С празнична литургия, ортодоксални песнопения на хористите на диригента Йордан Камджалов и споделени спомени за пророчицата, пред храма „Света Петка“ беше отбелязан рождения ден на гадателката.

Нова галерия беше открита в комплекса, носещ нейното име, а идеята е на фондацията, която продължава нейното дело, споделя Иван Драмов. Гости от страната и чужбина, обикновени хора и високопоставени особи, дори политически противници, преодоляха различията си, за да се поклонят заедно пред пророчицата. 25 години след нейната кончина, тя продължава да е жива за мнозина.

Известната българска пророчица, от която хиляди търсеха помощ и отговори от бъдещето, е първото дете на войводата от Струмица Пендо Сурчев. 12-годишна ослепява при природно бедствие и е изпратена в специално училище за слепи. 

През 1942 година, вече придобила ясновидски способности, се омъжва за Димитър Гущеров от петричкото село Крънжилица и до неговата смърт живеят в Петрич. Там тя приема стотици хора, дошли с болката си и надеждата за изцеление.

През 1970 г. Ванга се премества в Рупите, където живее в малка къщичка и продължава  да помага и да дава съвети. Две години преди смъртта ѝ - 11 август 1996 година, е осветена и църквата „Света Петка“ построена по волята на пророчицата и с  дарения от много хора. Малко след кончината ѝ е учредена фондация на нейно име, която изгражда комплекс „ Ванга“. Неин почетен председател е бившият окръжен прокурор Димитър Вълчев, за когото тя се грижи като майка. 

Преди време руският сайт "Сегодня" направи равносметка на пророчествата на Ванга. 

Кои пророчества се сбъдват?

Войски в Прага: В началото на 1968 г. Ванга промълвила: "Помнете Прага... пролет... черни облаци се събират над града. Война." След 8 месеца, през август 1968, войските на Варшавския договор нахлуват в Чехословакия и слагат край на "Пражката пролет".

Убийството на Индира Ганди: През 1969 г. Ванга имала подробно видение за убийството на индийската министър-председателка Индира Ганди: "Ще я погуби роклята й. В дима и огъня виждам оранжево-жълта рокля!" Ганди е застреляна от охраната си на 31 октомври 1984 година. Индийската министър-председателка се готвела за важна среща и решила да не облича под роклята си тежката бронирана жилетка.

Перестройката в Русия: През 1980 г. Ванга предрича, че съвсем скоро "от постовете си ще си отидат важни ръководители... ще дойдат също така нови диктатори... очаквайте промени, големи промени към по-добро." И действително: на 10 ноември 1982 г. умира генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев, заменилите го на поста Черненко и Андропов така и не придобиват политическата тежест на Брежнев, а след няколко години начело застава Михаил Горбачов, който поставя началото на "перестройката".

Потъването на атомната подводница "Курск": Също през 1980 г. Ванга пророкува: "Курск ще потъне под водата и целият свят ще го оплаква." На 12 август 2000 г. потъва руската атомна подводница "Курск". Загиват всичките 118 членове на екипажа.

Терористичните актове в САЩ: През 1989 г. Ванга казва: "Страх, страх! Американските братя ще паднат, накълвани от птици железни. Вълци ще вият в гората и невинна кръв ще се пролее като река." На 11 септември 2001 г. самолети, похитени от терористи, се врязват в кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.


Добавете Вашия коментар!