11 проекта от Благоевградска област ще получат финансиране от ПУДОС

14 Април 2022 | 11:09
0 коментара
Бизнес
11 проекта от Благоевградска област ще получат финансиране от ПУДОС

11 са одобрените проекти на територията на Благоевградска област, които ще бъдат финансирани по кампания „Чиста околна среда 2022“ на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и Министерство на околната среда и водите.

С помощта на средства по одобрените проекти ще бъдат реновирани и изградени нови паркови пространства, ще се създават и възстановяват зони за отдих, ще се ремонтират детски и спортни съоръжения и други. На нови детски площадки и кътове за отдих съвсем скоро ще се радват жителите на селата Филипово и Обидим в община Банско, село Беслен в община Хаджидимово, град Кресна и селата Баничан и Господинци в община Гоце Делчев.

5 пък са образователните институции в Пиринско, които са класирани сред одобрените проекти от ПУДООС тази година. Иновативна зелена класна стая на открито ще бъде изградена в двора на СУ "Св. Паисий Хилендарски", гр. Кресна. Мини екосистема пък съвсем скоро ще помага в образователния процес на учениците в ОУ „Братя Миладинови“ в разложкото село Елешница. В собствена ферма зеленчуци ще отглеждат децата от детска градина „Дора Габе“ в Сандански, а зелени кътове за игра и обучение ще бъдат изградени в детски градини „Детски свят“ в Благоевград и „Снежанка“ в Петрич.

От Областен информационен център – Благоевград съобщават, че в рамките на обявения прием за тазгодишната кампания „Чиста околна среда“ са получени и разгледани общо 1740 проекта. След извършено класиране от Комисия, назначена със заповед на Министъра на околната среда и водите, за финансиране са одобрени 341 проектни предложения, от които 135 на общини и кметства, 103 проекта на училища и ЦПРЛ/ОДК и 103 проекта на детски градини. Одобрените проекти на общини и кметства ще получат финансиране до 15 000 лв., а на училища, детски градини и обединени детски комплекси – до 7 500 лв.

Добавете Вашия коментар

TOP