11 озверели мъже заплашиха с линч спешните медици в Благоевград

12 Септември 2017 | 19:51
1 коментара
Общество

Скандал с отправени заплахи от придружител на 20-годишна пациентка към дежурния екип в Спешно отделение на благоевградската болница вдигна на крака охранители и служители на полицията. Инцидентът станал в края на работния ден.

Пациентка, придружавана от млад мъж, пристигнала около 18,00 часа в Спешно отделение. Придружителят съобщил че, има оплаквания от няколко дни от вирусна инфекция и сълзене от очите. По същото време в шокова зала дежурният екип, начело с д-р Стоянова, оказавал първа помощ на спешен случай на носилка, имало още един пациент в тежко състояние. Придружителят на младата жена избухнал при насочването му за консултация при личен лекар или неотложен кабинет, тъй като състоянието на жената не било от спешен порядък и не налагало бърза лекарска намеса. Той реагирал остро и започнал да отправя заплахи към медиците,  приел че случаят се подценява на етиническа основа, защото са от ромски произход. Заплашил, че ще събере приятели и тогава ще видят какво ще им се случи. На място в двора на болницата пристигнали около 10-тина мъже.

На смяна в Спешно отделение по същото време бил дежурен 5-членен екип: един лекар, две медицински сестри, медик на регистратурата и санитар.

Информиран бях своевременно, напрежението и създадената ситуация бързо бяха овладяни, каза управителят на охранителната фирма “Е&О Секюрити” Емил Георгиев. Той уточни, че физическа саморазправа и унищожаване на имущество няма, охранители са останали в двора на лечебното заведение. Служители на полицията също пристигнали на място за изясняване на обстоятелствата за инцидента.

Директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев също е уведомен за случая. Касае се за пациент, който не е от спешен порядък. Жената е консултирана на място, установено е, че не се нуждае от болнично лечение и е освободена, каза д-р Митев.

Болничният директорът поясни: Редно е хората да знаят, че за 12 часа през Спешно отделение преминават по 50 пациента, от тях половината се настаняват за болнично лечение, защото се изисква лекарска намеса. Тези пациенти, които не са в спешно състояние, трябва да търсят личния си лекар и да не затрудняват работния процес. За сигурността на дежурните екипи има монтирани камери в Спешно отделение, както и постоянна физическа охрана.Струма

Добавени коментари

Дончо публикува:
12 Септември 2017 | 20:02
Тоя Емил се прави на мутра от 90те по Кат урежда номера и дава пари на лихва,оня Тони който беше полицай бачкаше при него от отряда за бързо реагиране. АБЕ срамота е Емиле правиш се на бос а заплати мизерни даваш,и се подстригваш за 2 лв

Добавете Вашия коментар

TOP