102 млн. лева са привлечените инвестиции в Благоевград през първата година от мандата на кмета Томов

11 Ноември 2020 | 16:04
0 коментара
Общество

Румен Томов акцентира върху изпълнените обещания, залегнали в предизборната му платформа.

Сред успехите на управлението си през изминалите 12 месеца, Томов открои създаването на подходяща среда за бизнес, насърчаването на местните фирми да участват в обществените поръчки, добрата финансова политика на общината.

102 милиона лева са привлечените инвестиции в общината през първата година от мандата на Томов. Социалната политика също намери място в отчета на кмета - намаляването на таксите за детски градини, помощите за многодетни родители, оптимизираните и прозрачни процедури за кандидатстване и настаняване в социалните жилища. 

Кметът съобщи, че към момента община Благоевград изпълнява европейски проекти на стойност 62 милиона лева. Вървят обществените поръчки и за изграждането на 3 нови детски градини и нова училищна сграда. 

Сред бъдещите приоритети на кметския екип са реконструкцията на 11 улици в Благоевград, реновиране на къщите в квартал „Вароша“, изграждането на бизнес и спортна инфраструктура в парк „Македония“, изграждането на индустриална зона. Екипът на Томов посочи и намеренията си да кандидатства за средства за закупуването на електрически автобуси и микробуси, както и изграждането на зареждащи станции за тях на територията на ЗМК.

Румен Томов заяви, че от началото на пандемията от COVID-19 са похарчени около 350 хиляди лева. Той съобщи, че всеки момент общината ще получи безлихвен заем от държавата в размер на 800 хиляди лева, за справянето с последиците от коронавируса.  В заключение Румен Томов призова хората да спазват мерките. /БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP