1000 полицаи от големите градове отиват към селата

11 Август 2017 | 13:27
0 коментара
Политика

1000 души от големите градове отиват в малките населени места, обяви министър Валентин Радев пред Нова телевизия. Така той коментира случая с пребитото семейство от търговишко село. Полицията проверява роднина с говорен дефект, защото извършителят на престъплението е знаел къде и какво има в къщата.

27-годишен младеж е задържан за изнасилването на жена във Варна. Той е криминално проявен. Веднъж като непълнолетен и после като пълнолетен. Лежал е в затвора. Но от 2015 г. не е бил в полезрението на полицията. От ромски произход е, продължи министърът на вътрешните работи.

Беглецът от затвора в Стара Загора продължава да се издирва. Валентина Радев обаче бе учуден защо Петър Попов – Пъпеша е предприел подобни действия, след като му остава само 1 година от присъдата.

Полицията продължава да работи и по случая с нападнатия и пребит в Борисовата градина журналист Иво Никодимов. До този момент са разпитани 400 души.

Според министър Радев престъпността намалява.

„Усещането в хората е едно, но статистиката показва друго. Моля всички гражданите винаги, когато нещо става, да сигнализират в полицията“, заяви вътрешният министър и призова хората да дават сигнали.

Добавете Вашия коментар

TOP