100 роми смляха две полицейски коли в масово меле

09 Септември 2022 | 17:04
1 коментара
Криминално
100 роми смляха две полицейски коли в масово меле

Два патрулни автомобила на МВР-Ямбол са били потрошени с камъни в хода на внезапно възникнал масов бой на територията на гъсто население с роми квартал "Райна Княгиня". Сигналът за сбиването между две многолюдни фамилии, една от които часове по-рано празнувала кръщене, а другата венчавка е бил подаден към 20,00 часа на 8 септември.

При пристигане на място униформените установили, че в района на печално известния блок 18 в квартала има струпани над 100 души, основно млади мъже, които въртели тояги и хвърляли камъни. На земята вече се въргаляли няколко ударени в главите.. В резултат на своевременните и ефективни полицейски действия сбиването е било прекратено в рамките на следващите 30-40 минути, но вече имало пострадали 8 души, на които се наложило да бъде оказана спешна медицинска помощ. При прегледа е установено че един от пострадалите е с фрактура на черепа след удар с кол, а другите са с повърхностни наранявания.

За срок до 24 часа са били задържани трима мъже. На местопроизшествието е извършен оглед. Изясняването на фактическата обстановка по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. На 9 септември са били привикани още близо 10 от участниците в масовия бой, предстои за част от тях прокуратурата да поиска постоянно оставяне в ареста.

Добавени коментари

Dgagata публикува:
11 Септември 2022 | 11:09
Роми,мангали оправя ги напалм

Добавете Вашия коментар

TOP