100-годишен се върна на работа от скука

27 Юни 2022 | 16:40
0 коментара
Любопитно
100-годишен се върна на работа от скука

Мъж от Единбург, който скоро навърши 100 години, разкри, че все още работи три дни в седмицата и няма намерение да намалява темпото.

Дейвид Флукър се пенсионира на 72 години, но не за дълго - той просто имал нужда да държи ръцете и ума си заети, пише Би Би Си.

Запаленият работник продължава да се отблагодарява на обществото, като работи в хосписа "Света Колумба" по няколко дни всяка седмица, съобщи Edinburgh Live..

Той казва, че обича атмосферата на работното си място и му харесва да поддържа мястото подредено, за да изглежда като професионален магазин.

Във видеоклип, излъчен по Би Би Си Флукър сподели: "Пенсионирах се, когато бях на 72 години, но не след дълго започнах отново да работя, защото просто не можех да понасям да няма какво да правя, трябваше да правя нещо. Ръцете ми са такива, че трябва да правят нещо.”

Заедно с останалите доброволци приема донесените дарения, сортира ги и преценява кое може да се продаде и кое не. Полага и нужните грижи магазинът да бъде чист и подреден, за да е привлекателен за хората.

Харесва ми да идвам тук, защото всички други доброволци са щастливи хора, всички се радват на работата си и с нетърпение очакват да дойдат.” Флукър оценява, че това е промяна в сравнение с обикновената работа, където очакваш работното време да приключи.

"Мисля, че хората трябва да продължат да правят нещо, да поддържат ума си работещ, ръцете си работещи, да се събират с хората и да им помагат.”

Добавете Вашия коментар

TOP