10-те невинни симптома, че тялото ви е задръстено с токсини!

06 Април 2019 | 14:56
0 коментара
Любопитно

Токсините присъстват навсякъде около нас, било то във въздуха, който дишаме, водата, която пием, или храната, която ядем.

 Всеки ден токсините се натрупват в нашето тяло и ако достигнат повратна точка, може да получите тежко заболяване.

За да ви помогнем да разберете, че може да е време за детоксикация, ви предоставяме списък от симптоми, които показват претоварване с токсини в тялото ви. 

Страдате от запек.

Когато ядем храна, ние също така по невнимание консумираме много химикали, като консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Червата, които са натоварени с храносмилането, също трябва да се изправят пред тези токсини.

Това натрупване на токсини може да доведе до разстройство на стомаха и запек.

Яденето на органични храни, ограничаването на приема на алкохол и пиенето на много вода би трябвало да помогнат за разрешаването на проблема.

Замаяност.

Ако се почувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин след хубав сън през нощта, вредните токсини могат да са причината. Тези токсини причиняват поредица от реакции, които премахват основните витамини и минерали, с които тялото трябва да функционира. 

Дезодорантите и душът не помагат 

Взели сте сутрешния си душ, сложили сте дезодорант, но въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях. Вие познахте: заради натрупване на токсини миришете! Тези токсини, когато се усвояват, произвеждат газове и миризми, които докато минават през телесните ви пори могат да ви придадат миризма, която може да се конкурира с най-зловонния мирис, който някога сте усещали.

Болки в ставите и мускулите.

Ако не сте се напрегнали във фитнеса или не сте направили някаква физически уморителна работа, но  имате мускулни и ставни болки, причината може да бъде натрупването на токсини. Болките в тялото са индикатори, че може да имате възпаление в тялото си.

На кожата ви се появяват дефекти.

Кожата е най-големият орган в тялото ни и често е изложена на замърсяване. Също така, продукти като шампоани, балсами, сапуни и лосиони, които използваме, могат да съдържат вредни химикали. Излагането на толкова много токсични химикали може да доведе до симптоми като акне, обриви и екземи.

Заспиването става все по-трудно.

От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга, може да развали съня си. Високите количества токсини в организма могат да доведат до ниско ниво на хормона, който контролира съня и по този начин да повлияе негативно на съня ви. Безсънието може да доведе до сериозни здравословни проблеми, така че ако мислите, че заспиването става все по-трудно, помислете за това да направите детоксикация.

Напълнявате

Въпреки всички тренировки, които правите във фитнеса, ако продължавате да качвате килограми, може би нещо не е наред с хормоните ви. Токсините могат да окажат неблагоприятно въздействие върху нивото на определени хормони в организма, включително тези, които са отговорни за поддържането на теглото. Преминаването към здравословна диета и детоксикация трябва да помогне.

Твоят дъх мирише лошо дори за теб.

Лошият дъх обикновено е симптом на храносмилателни проблеми. Това се случва, когато храносмилателната система трябва да се бори, за да усвои всичко, което ядете. Но храносмилателните проблеми могат да възникнат и когато черният дроб се бори да изчисти всички натрупани токсини. Да се ​​отървете от токсините е единственият начин да се справите с този проблем.

Ноктите на краката са чупливи и изглеждат грозно.

Пръстите на краката, за голяма част от деня, остават в тъмните чорапи и обувки, една екосистема, която гъбичките обичат. Те се комбинират, за да направят нокътя на крака горещо място за растеж на гъбички. Докато има предписани фармацевтични приложения за справяне с гъбичките, лечението от вътрешната страна чрез детоксикация е холистичният начин.

Косата ви капе повече.

Загубата на коса не е симптом на токсично претоварване, причинено от ежедневни токсини. Тя може да бъде дело на по-зловещи токсини като арсен, олово и талий (открити в цигарения дим) и др.

Как да детоксикираме

Ако преживеете едно или повече от описаните по-горе състояния, преминаването през детоксикация може да е добра идея. Има по-сложни процедури за детоксикация, но могат да помогнат и някои прости промени в начина на живот.

Пийте достатъчно количество вода;

Тя помага за изчистване на токсините.

Токсините пораждат хаос в черния дроб. За да запазите черния дроб здрав и правилно функциониращ, пийте чай от глухарче или добавете магданоз, кантарион или бял трън.

Практикувайте йога. Тя подобрява телесната циркулация и помага да се отървем от токсините.

По възможност яжте само чисти, свежи и органични храни.

Добавете пробиотици към вашата диета.

Използвайте само натурални козметични продукти, които не съдържат аромати и други токсини.

Добавете Вашия коментар

TOP