10 партии и коалиции в Благоевград са се регистрирали за участие в местните избори

09 Септември 2015 | 21:33
0 коментара
Политика
10 партии и коалиции в Благоевград са се регистрирали за участие в местните избори

Общо 10 политически партии и коалиции са се регистрирали за участие в местните избори на 25 октомври 2015 година в Общинска избирателна комисия Благоевград. Това сочат данните след последното заседание на ОИК провело се вчера.

Записването на политическите партии и коалиции продължава. Приемането на документите се извършва всеки ден от 09,00 ч. до 17,00 ч. Крайният срок за приемане на документи е 18,00 ч. на 14 септември 2015 г. в стая 210 на Община Благоевград.

Председателят на ОИК - Благоевград Елена Панчева съобщи за Pirinsko.com, че към момента няма констатирани нарушения или нередности в комисията по отношение изготвените документи от политическите партии и коалиция за участие в местните избори.

-За участие в изборите за общински съветници и за кметове е направена регистрация на „Партия на зелените“, която е ще вземе участие в изборите за кмет в благоевградските села Падеш, Церово, Рилци и Бело поле на 25 октомври 2015 г.

-Заявление за регистрация е направено и от партия “Обединена България“ за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

-Сред регистрираните партии за предстоящите местни избори за общински съветници и за кметове е и партия „Българска социалдемокрация“.

-За участие в изборите е направено и заявление от Инициативен комитет за издигане на Методи Китанов Цонев като независим кандидат.

-Регистриране на Инициативен комитет за издигане на Живко Илиев Янев като независим кандидат за общински съветник в изборите за общински съветници и кметове кмет на кметство в изборите за общински съветници и кметове на 25.10.2015 г.

Редовните заседания на Общинска избирателна комисия - Благоевград се провеждат всеки вторник и четвъртък от 17.30 часа на следния административен адрес: гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев" № 1, в сградата на Общинска администрация Благоевград, ет. 2, стая 210.

Председателят на ОИК - Благоевград по своя преценка и при необходимост може да свиква и извънредни заседания. До 22 септември ще се регистрират листите за общински съветници. На 23 септември ще се тегли жребият за номерата на бюлетините, с които кандидатите ще се борят за местния вот.

Предизборната кампания започва на 25 септември.

Добавете Вашия коментар

TOP