10 години затвор за двамата непълнолетни, убили мъж заради шише с ракия

23 Ноември 2023 | 14:59
0 коментара
Криминално
България
10 години затвор за двамата непълнолетни, убили мъж заради шише с ракия
10 години затвор получиха двамата непълнолетни, които убиха възрастен мъж по особено жесток начин във видинското село Гъмзово.

Това съобщи Таня Кръстева от пресцентъра на Окръжен съд-Видин. Присъдата е от 21 ноември, наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим и се зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейското задържане.

"Тъй като извършителите са непълнолетни, съдът осъжда подсъдимите с помощта на техните родители да заплатят солидарно сумата по 60 хил. лв. на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 1 януари до окончателното издължаване", добави още Кръстева.

"Отново подпомагани от родителите си те трябва да заплатят и държавната такса върху уважения граждански иск, разноските във фазата на досъдебното производство, както и разноски във фазата на съдебното следствие", поясни още тя.

Окръжен съд-Видин призна за виновни дваматаа за това, че на 1 януари в селото са умъртвили 59-годишния мъж чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост по главата, шията и гръдния кош.

Припомняме, че младежите са роднини и известни на полицията с редица домови кражби. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Конфликтът е възникнал, защото осъдените непълнолетни са купували ракия от мъжа, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари.

Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата. Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.\bta

Добавете Вашия коментар

TOP