РДНСК затвори ресторанта на общинските съветници Христо Ковачки и Георги Васев в Благоевград, работил без Акт-16

22 Юли 2015 | 23:12
5 коментара
Общество
РДНСК затвори ресторанта на общинските съветници Христо Ковачки и Георги Васев в Благоевград, работил без Акт-16

Незаконно работещото заведение на благоевградските общински съветници Христо Ковачки - "Мама Кажа" и лидерът на ВМРО в областния град Георги Васев затваря вратите си за работа с клиенти.

Постановлението е на ДНСК в София, чиито служители след извършена щателна проверка установили, че комплексът с грандиозното име „Монте Карло” работи абсолютно незаконно и в разрез със законовите изисквания.

В редакцията на Pirinsko.com в Благоевград се получи писмо във връзка с това, че до дни заведението преустановява работната си дейност.

От писмото става ясно, че ресторантът се ползва, без да е въведен в експлоатация по предвидения законов ред. На тримата собственици е съставен констативен акт за образуване на административно производство за забрана ползването на цитирания строеж и акт по реда на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН). Издадено е и наказателно постановление за налагане на предвидената в ЗУТ санкция на ползва теля на ресторанта.

164-01-03 73965606613_1597151277959898180_n (1)

Въз основа на съставения констативен акт от началника РДНСК-Благоевград инж. Асен Йорданин е издадена заповед за забрана ползването на ресторанта, която е в процес на съобщаване.

Към настоящия момент е в и ход процедура по въвеждане в експлоатация на 1-ви и 2-ри етап на строежа: „Реконструкция, ремонт и надстрояване на хигиенна баня“, като е назначена държавна приемателна комисия, която до момента не е приключила своята работа.

Вчера и тримата собственици на комплекса останаха като гръмнати от новината и не можеха да повярват на чутото. Христо Ковачки коментира, че не знае за подобно нещо и ако то в действителност се окаже вярно, ще спре работата си в заведението.

164-01-03 47429142600_1006174581994750583_n (1)

Припомняме, че Pirinsko.com първи публикува за това, че заведението на общинските съветници, което се намира в сградата на градската баня в Благоевград, работи съвсем легално и открито без акт 16 от месеци наред.

Въпреки този факт обаче в заведението съвсем открито се провеждат мероприятия със стотици клиенти. Последният пример за това са отминалите абитуриентски балове, по времето на които ученици на елитни благоевградски училища заедно със своите преподаватели отпразнуваха бала си там, както и провеждащите се десетки семейни тържества. Най-фрапиращият случай е коктейлът на телевизия „Родина” по случай 10-годишния юбилей. По случай празника в ресторанта се изсипаха представители на медията заедно със служители на общинската администрация в Благоевград. Коментарите свързаха общинарите с издаването на разрешителни книжа за заведението и затова празнуваха на общи маси със собствениците до зори.

Според източници на Pirinsko.com в незаконно работещия ресторант почти всяка седмица се провеждат сватби, за които собствениците взимат и солидно капаро. „Как се случват тези неща? Защо за едни всичко да е позволено, за други нищо да не може? Как се изкарват и събират от хората пари, без да имаш право да работиш дори?”, питат възмутени благоевградчани. Община Благоевград за едни майка, за други мащеха.

Добавени коментари

pitanka публикува:
23 Юли 2015 | 17:07
A xigiennata bania zakonno li raboti, ili zelata sgrada e bez akt 16??
pitanka публикува:
23 Юли 2015 | 17:06
A xigiennata bania zakonno li raboti, ili zelata sgrada e bez akt 16??
. публикува:
23 Юли 2015 | 15:26
MONTE CRISTO SE KAZVA GSPODA I DAMI REDAKTORI.i SPOMENAVATE 2 IMENA,A IZVEDNUJ - 3MA TA SOBSTVENIZI.AMATIORI STE
zmiqta hape predi da umre публикува:
23 Юли 2015 | 12:37
NA KRATKO MAMA KAJA NE DADE PARI NA BRINDO ZA REKLAMA I BRINDO GO ISPURJI NA RDNSK BRINDO E UMRELO KU4E SOBSTVENIK NA PIRINSKO REKET.COM
Гражданин публикува:
22 Юли 2015 | 23:31
МАМА КАЖА Е ИЗМАМНИК РАБОТИ БЕЗ АКТ 16 НЕ ПЛАЩА КОНЦЕСИЯ ЗА МИНЕРАЛНАТА ВОДА ЖОРО ВАСЕВ ПА ГО БЕХА ВАНАЛИ С НАРКОТИЦИ В ХОТЕЛА МУ В БАНСКО И ТОВА СА НИ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

Добавете Вашия коментар

TOP