Млади майстори пресъздадоха върху площ от 1 декар един от автопортретите на Владимир Димитров-"Майстора" в Кюстендил

06 Юли 2016 | 13:18
0 коментара
Култура
Млади майстори пресъздадоха върху площ от 1 декар един от автопортретите на Владимир Димитров-Майстора в Кюстендил

За 2 вечери 60 деца от школата "Младите майстори" пресъздадоха върху площ от 1 декар един от автопортретите на Владимир Димитров-"Майстора". Картината е пресъздадена на централния площад в Кюстендил.

 Уникалната идея е на учителя по рисуване в Кюстендил и ръководител на „Младите майстори” Евгени Серафимов. „Идеята ми хрумна миналата есен, шест месеца организация и две вечери усилена работа, около 60 деца се включиха, защото декар и половина е площта, което си е много работа”, каза пред БГНЕС художникът Евгени Серафимов. Той благодари на хората и институциите, помогнали му да осъществи идеята си.

„Радвам се, че проектът се осъществи и съм изключително благодарен на община Кюстендил, че ни предостави площада за изяви. Защото добрите идеи трябва да се подкрепят”, добави учителят по рисуване. Автопортретът на Майстора ще остане на площада до края на месеца. И се вижда най-добре от „птичи поглед” и парк Хисарлъка.

„Много харесвам картината на Майстора, смятам, че идеята е чудесна, градът ни трябва да се показва, да се случва нещо, а не всички просто пасивно да живеят тук”, каза Ерика от Кюстендил. /БГНЕС 

Добавете Вашия коментар

TOP