Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави спасителите от Планинска спасителна служба

09 Май 2015 | 06:02
1 коментара
Общество
Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави спасителите от Планинска спасителна служба

По повод 152-та годишнина от създаването на най-голямата хуманитарна организация в света – Червеният кръст, кметът Георги Икономов се срещна със спасителите от ПСС –гр. Банско и им благодари за безрезервния им труд при спасителни операции в планината.

Отрядът  към Спасителна база  на БЧК – Банско се състои от 39 планински спасители и пет кучета, и е един от най-натоварените в страната. През изминалия зимен сезон 2014/2015  е оказана помощ на 1128 човека и са проведени  18  акции, като три от тях са изпълнени с помощта на хеликоптер.

     „Няма по-добър повод от днешния ден, за да изразя моето и на цялата общественост уважение към Вас, за всичко което направихте през изминалия зимен сезон. В тежките месеци, Вашата организация за пореден път се превърна в синоним на смелост, чест, дълг и благородство. Благодаря на всички Вас, които рискувате живота си, за да помагате на бедстващите туристи. Пожелавам Ви сила, устойчивост и сигурност, с които  достойно да носите своята мисия“, каза Икономов и допълни, че общинското ръководство ще продължи доброто си съдействие със службата.

      По време на дискусията спасителите обсъдиха с градоначалника трудностите и проблемите, които срещат и необходимите мерки за улесняване на работата им и намаляване на инцидентите.

      Дългогодишните ръководители на ПСС Константин Икономов и Георги Тасев също поздравиха спасителите и им пожелаха здраве и успех в нелеката им професия.

Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави спасителите от Планинска спасителна служба

Добавени коментари

Журналист публикува:
09 Май 2015 | 21:39
Пред избори той всички поздравява,особено спасители.Дано да го спасят.

Добавете Вашия коментар

TOP