Кметът на Кресна Илиян Кръстев купи за 6000 лв. автомобил трета ръка от сестра си Таня за нуждите на общината

12 Август 2015 | 23:03
6 коментара
Общество
Кметът на Кресна Илиян Кръстев купи за 6000 лв. автомобил трета ръка от сестра си Таня за нуждите на общината

Кметът на Кресна Илиян Кръстев купи пежо за нуждите на общината от сестра си Таня, сигнализираха читатели на „Вяра”. „Наистина ли за лекия автомобил „Пежо 206” са броени 6000 лв.”, при положение че тя не струва и 500 лв.?”, питат хората от крайпътната община, съобщава в. Вяра.

Според местните управникът закупил возилото още преди месеци от сестра си Таня, която живее и работи в Благоевград. Тя пък купила колата преди години на старо от свой близък приятел за сумата от 2500 лв. По думите на сигурен източник средствата за покупко-продажбата на автомобила не са минали за гласуване през Общинския съвет в града, както по закон се изисква.

„Кметът Илиян Кръстев е длъжен, когато нещо се купува в полза на общинската служба, както той твърди, да го обяви пред всички за задължително гласуване по време на редовно месечно заседание на Общинския съвет. Илиян Кръстев обаче така и не го направи. Повечето от общинските съветници в местния парламент разбрахме за колата случайно. Идвайки на работа, я видяхме паркирана пред сградата. После от хора в града подучухме, че кметът се е хвалил с нея нагоре-надолу”. Това коментира за в. „Вяра” общински съветник от водеща политическа партия в Кресна, пожелал анонимност.

Жителите на градчето твърдят, че кметът говорил навсякъде как автомобилът е купен с  цел да служи само и единствено за нуждите на администрацията. „Това е нечувано, в Кресна хората нямат работа, едното поле и парниците са им останали, за да се прехранват, а той кола купува. Вместо да се замисли как да съживи града и да отвори работни места за децата ни, коли се търгуват. Защо са ни? Какви нужди толкова има тази община, че да не може без служебна кола? Къде толкова пътуват тези чиновници и за какво? До Гърция за море и обратно. А ние обикновените хора си търкаляме каручките по пътя, защото нямаме нито работа, нито пари да заредим тези коли”, каза Петър Т. от Кресна. По повод покупката на лекия автомобил наш репортер потърси за коментар Илиян Кръстев, който обясни:

„В действителност има „Пежо 206”, което служи единствено за нуждите на общината в града. Дебело държа да подчертая, че автомобилът обаче не бе купен, а бе дарен с най-добри чувства от местен бизнесмен в града, и то още в края на миналата година. Както в Кресна е всеизвестно, сметките на общината през цялата минала година бяха запорирани, затова нищо не е купувано с пари от общинската хазна. Като кмет съм ползвал личния си автомобил, когато ми се е налагало да върша неща, свързани по един или друг начин с общината в града”.

Управникът бе помолен да покаже договора за дарение на въпросния автомобил и по този начин да разсее витаещата в Кресна „мистерия” около него. Той не само че не го показа, но и отсече: „Ама как така ще ви го показвам, откъде накъде, вие какви сте, разследващи полицаи или какво?”, възмутено попита Илиян Кръстев. За сметка на това обаче той увери, че можем да снимаме колата без проблем. „Днес съм с нея на София по служебни въпроси, но утре /б.р. вчера/ заповядайте и снимайте” , каза той. Това обаче така и не се случи, тъй като по незнайни причини вчера от колата нямаше и следа. През целия ден автомобилът не се появи нито на общинския паркинг пред сградата на общината в града, нито в гаража. Следа нямаше и от кмета, който подобно на возилото изчезна също като шапка невидимка. Въпреки настойчивите ни позвънявания до него Илиян Кръстев не си вдигна телефона и не върна обаждане.

Добавени коментари

До опонентите на Кръстев публикува:
13 Август 2015 | 14:33
Черният пи ар ще се стовари върху вас. Очевидно е, че статията е поръчкова и зле скалъпна. Смешници!!!
До неграмотния Цьр Петър публикува:
13 Август 2015 | 08:24
Отворко, това е 100% препечатка от "Вяра" или и той е на Николай.
БЕСНИ СТРАШНИ ПЕНСИИ публикува:
12 Август 2015 | 23:58
Защо намесвате Герб. Това е сайта на Чаушо той си пуска реклама и после плюе по Илиян. Двама се карат третия печели
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ публикува:
12 Август 2015 | 23:37
ГРАБИМ ЕВРОПА РУШИМ БЪЛГАРИЯ
Николай Георгиев БСП публикува:
12 Август 2015 | 23:20
Ето вижте аз какви инициативи правя, а илиянчо само краде.
ЦЬР ПЕТЪР публикува:
12 Август 2015 | 23:16
ГОЛЕМИ СТЕ МРЪСНИЦИ,ИЗБОРИ С МЪРСОТИИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ,ТАКА СЕ ПЕЧЕЛЕШЕ В МИНАЛИЯ СЕЗОН

Добавете Вашия коментар

TOP