Гергана Янчева от БСП оглави Инспекцията по труда в Благоевград

13 Май 2022 | 10:57
3 коментара
Общество
Гергана Янчева от БСП оглави Инспекцията по труда в Благоевград

Общинската съветничка от БСП в Благоевград Гергана Бечванова-Янчева спечели конкурса за директор на Инспекцията по труда в Благоевград, информира в. „Струма“.

Тя получи окончателен резултат от 40,15 т. на теста и интервюто, което означава, че съветничката се е справила много добре, и като единствен кандидат, подал документи за шефския стол, бе класирана на първо място.

Припомняме, че писмената разработка бе по тематика, свързана с ръководството, организацията, структурата и контрол на дейностите, извършвани от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и от дирекция „Инспекция по труда” със седалище Благоевград, както и познаване на Закона за държавния служител, Кодекса на труда, Закона за здравословни и безопасни условия на труд, за насърчаване на заетостта, за трудовата миграция, национални програми, стратегии и всякакви други нормативни актове.

Водещи критерии за преценка на писмените разработки бяха пълнота на изложението, професионален изказ и концептуалност при определяне приоритетите в работата.

Размерът на основната месечна заплата, определена за длъжността шеф на Инспекцията по труда, е от 2000 до 2300 лева.

При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на Янчева обаче ще се отчетат високото ниво на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, квалификацията и професионалният й опит.

Очаква се до няколко дни съветничката да получи назначението и да влезе в кабинета на отстранената миналия месец Славянка Симитчийска, защото за заемане на държавен пост се попълват десетина декларации – например за конфликт на интереси, уведомления и др. документи.

Всъщност точно по отношение конфликта на интереси Г. Янчева още не е изчистила спора си с КПКОНПИ, която точно преди 1 г. установи такъв конфликт при нея и колегата й в ОбС Красимир Роячки заради гласуване като общински съветници, с което облагодетелствали свои роднини.

През декември 2021 г. Янчева, която е адвокат, спечели делото срещу Антикорупционната комисия в Административен съд – Благоевград, но на 30 май тази година казусът влиза във ВАС, откъдето се очаква окончателно съдебно решение.

Добавени коментари

Expert публикува:
14 Май 2022 | 08:43
Много е яко, като напишете "Спечели конкурса" Все другари и другари "печелят" останалите са неграмотни и некадърни.
Темида публикува:
13 Май 2022 | 22:00
Как става така, че с висящо дело за конфликт на интереси, да спечели директорско място? Явно "Кладенчето" от Дупница не си жали оная си работа само и само да спечели директорско място, независимо от това, че не отговаря на никакви изисквания, като ръководен стаж и липса на конфликт на интереси!
БСП превзе областта публикува:
13 Май 2022 | 16:05
"Общинската съветничка от БСП в Благоевград Гергана Бечванова-Янчева спечели конкурса за директор на Инспекцията по труда в Благоевград, информира в. „Струма“. Тя получи окончателен резултат от 40,15 т. на теста и интервюто, което означава, че съветничката се е справила много добре, и като единствен кандидат, подал документи за шефския стол, бе класирана на първо място." Единствен кандидат за мястото и случайно е от БСП. Да ви имам и промяната, да ви имам и чудото.

Добавете Вашия коментар

TOP