България спечели общо 44 медала по време на 38-то Световно по канадска борба, което се проведе в Благоевград

10 Октомври 2016 | 13:52
0 коментара
Общество
България спечели общо 44 медала по време на 38-то Световно по канадска борба, което се проведе в Благоевград

С 44 медала за България, завърши 38-то Световно първенство по канадска борба, което се проведе в Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Българските състезатели завоюваха 16 златни, 16 сребърни и 12 бронзови медала. 
Благоевград за първи път бе домакин на световното първенство по канадска борба. Състезанието се проведе от 4 до 9 октомври, като в него участие взеха над 1300 състезатели от цял свят. Надпреварата беше излъчвана от близо 50 телевизии. В първите два дни от първенството бяха борбите при юношите и девойките, в четвъртък и петък се състезаваха хората с увреждания и ветераните, а в събота и неделя - мъже и жени.
Световното първенство бе открито от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който благодари на Световната федерация по канадска борба, че именно Благоевград е избран за домакин на такова значимо спортно събитие. 
На 38-то Световно по канадска борба присъстваха десетки официални лица, сред които Умберто Панцети, вицепрезидент на Световната федерация по канадска борба, Сайман Беричоа, Джаембек Муканбетов и Атила Чабай, вицепрезиденти на световната федерация, Мирча Сильонеско, генерален секретар на федерацията.

Всички те, както и президентът на Световната федерация по канадска борба WAF Асен Хаджитодоров, изказаха благодарности и определиха организацията на спортния форум от страна на Община Благоевград и БФ по канадска борба за отлична. 

Добавете Вашия коментар

TOP