6-те ранни признака на левкимията, на които никога не обръщаме внимание

29 Април 2018 | 01:18
0 коментара
Любопитно

Левкемията е злокачествено заболяване на хематопоетичната система. Лекарите казват, че пациентите с левкемия често търсят помощ на втория етап от заболяването, докато възстановяването се улеснява от правилната диагноза в ранният стадий на заболяването.

Онколозите са изброили признаците, които не трябва да бъдат игнорирани. Ако ги забележите, трябва незабавно да се запишете за преглед, казват експерти.

По-специално, това са редовните усещания за болка в ставите, както и възпалените лимфни възли и подуване на жлезите. Това трябва да ви тревожи. Друг ранен симптом на левкемия са червените петна и синките по кожата. В допълнение, началото на това заболяване се характеризира с продължително главоболие и внезапно кървене.

Също така, според онколозите, показателят за левкемия може да бъде леко повишена температура. Ако температурата не се възстанови на 36,6 градуса по Целзий за една седмица или повече, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Наблюдават се още коремна болка, повишена умора, загуба на тегло, затруднено дишане. Учените отбелязват, че подобни симптоми могат да се проявят в други по-малко опасни за човека заболявания. Въпреки това, експертите препоръчват тези симптоми да бъдат известни и запомнени. Повишената бдителност при диагностицирането на рак на кръвта е по-вероятно да има полза, отколкото да се намесва, казват те./ Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP