(ВИДЕО) Съветникът Владимир Заечки предложи да се сформира комисия за проверка на обществените поръчки в община Петрич и сключените договори по тях

28 Октомври 2016 | 10:03
4 коментара
Общество
(ВИДЕО) Съветникът Владимир Заечки предложи да се сформира комисия за проверка на обществените поръчки в община Петрич и сключените договори по тях

Общинският съветник от „Движение 21” Владимир Заечки направи предложение да се сформира комисия от всички групи в Общински съвет – Петрич, която да се запознае с всички обществени поръчки в общината, включително и тези с пряко възлагане, и сключените по тях договори. Той депозира предложението си на вчерашното заседание на местния парламент.

Ето текста на предложението:

Като имам предвид станалото до момента, както и отправените публични обвинения, Предлагам:

 Да се сформира комисия от всички групи в Общинския съвет, която да се запознае с всички сключени договори, не само за строителство, но и за услуги и доставки, включително и такива с пряко възлагане.

Комисията да анализира изпълнението на тези договори и при възникнали съмнения за нарушения да уведоми компетентните проверяващи органи.

Да се възложи на Кмета на общината да предостави цялата необходима за задачата документация на комисията.

За да се избегнат всякакви съмнения относно работата на тази комисия предлагам общинските съветници, пряко свързани с подобни договори да не участват в комисията. В това число заявявам, че ние с колегата ми – Александър Василев няма да сме членове на тази комисия, ако я одобрите. Представител на нашата група предлагаме да бъде г-н Георги Търнаров.

Ще помоля, ако бъде предложен и г-н Капитанов да си даде отвод като служител на ВиК-Петрич.

Предвид горе изложеното, предлагам да се изготви проект по силата на който, Общински съвет-Петрич да вземе решение за одобряване състава комисията. 

Добавени коментари

Рози публикува:
29 Октомври 2016 | 09:35
Ъм тъй като гледам кой ще да е в тая комисия, кой не е имал договори с общината - сите сме цъфнали и вързали. То май са само Георги Търнаров, Георги Ангелски, Георги Тренчев, Георти Динев - щото май и една плочка не са купили от него. И Гергана можеше да е в комисията, ама роди. Св. Георги да ни е на помощ!
До Марин публикува:
28 Октомври 2016 | 15:39
Ами ако цъфнат хора от администрацията какво правим?Заечки за да предлага това сигурно има нещо предвид,най-малкото,че не е толкова оцапан колкото се опитват да го представят.Замкмета Илко Стоянов вече цъфна и колкото да се напъва си е видно,че гуши от нашите парички.ХАЙДЕ ДА ВИДИМ ИСТИНСКАТА КАРТИНА,АМА ТОЗИ ПЪТ ДОКРАЙ,ВКЛЮЧИТЕЛНО ДА РАЗЧИСТИМ ТЕЗИ АВГИЕВИ ОБОРИ "АВАЛОН" и "РАЙ",ВИК И БОЛНИЦАТА.
марин публикува:
28 Октомври 2016 | 14:03
ке цъфнат сите съветници надминаха велйо по всичко
...................... публикува:
28 Октомври 2016 | 10:22
МАРСЬОЛКО...КОМИСИИ............ И БЕЗ КОМИСИЯ ЗНАЕМ КОИ ПОРЪЧКИ ИЗПЪЛНЯВАШ.ЩО СЕ ХВЪРЛЯШ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА .ТОВА ДА НЕ ТИ Е ВЕЛЬО ИЛИЕВ ДА ТЕ ТЪРПИ.МАИМУН ДЕКЛАРИРАИ САМ КАКВО ИЗПЪЛНЯВАШ.НАПРАВИ ОБЩИНАТА ЗА СМЯХ И СРИНА В ИНСТИТУЦИЯТА ДОВЕРИЕТО.ТРЯБВА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ТАЗИ ОБЩИНА ДА ЗАВЕДЪТ СЪДЕБЕН ИСК СРЕЩУ ТВОИТЕ ДЕИСТВИЯ ЗАРАДИ КОИТО ТЯХ ОБВИНЯНАТ.

Добавете Вашия коментар

TOP