(ВИДЕО) Над 200 жители на Кресна блокираха ГП Е-79! Кметът Илиян Кръстев не подкрепи съгражданите си

02 Август 2015 | 12:39
18 коментара
Общество
(ВИДЕО) Над 200 жители на Кресна блокираха ГП Е-79! Кметът Илиян Кръстев не подкрепи съгражданите си

Над 200 жители от община Кресна блокираха ГП Е-79. Протестираха обединени с подписка за поставяне на огледала, камери и светофари на кръстовището по Главен път Е-79 в частта му, преминаваща през града, съобщи репортер на Pirinsko.com.

Жители на града се събраха днес към 10:00 часа на площад "Кресненско въстание". С едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите от ПТП станали на територията на общината, като най-близките поднесоха цветя на мястото, където загинаха двама мъже тази година при зрелищна катастрофа в центъра на Кресна. Протестиращите затвориха ГП Е-79 за две минути, като преминаваха бавно през пешеходната пътека намираща се на светофара в центъра на града.

Сред гражданите събрали се на протеста не присъстваше кметът на общината инж. Илиян Кръстев. Вероятно притеснен от бездействието му, защото от 2013 година има решение на ОбС - Кресна по повод исканията на инициативният комитет, Кръстев не пожела да подкрепи съгражданите си.

"Да се съберем и всички заедно можем да решим този убийствен проблем веднъж и завинаги, за да не бъдем изложени ежедневно на риска да станем поредната жертва в нелеп инцидент на главен път Е-79. Време е да станем граждани, които отстояват правата си като един, с всички позволени от закона средства! Да почерпим сила от страданието на онези наши близки и познати,които са станали жертва на пътя и техният живот е загубил смисъл. Животът и бъдещето на децата ни и на всеки от нас е в нашите ръце!", коментираха организаторите на подписката.

(ВИДЕО) Над 200 жители на Кресна блокираха ГП Е-79! Кметът Илиян Кръстев не подкрепи съгражданите си
(ВИДЕО) Над 200 жители на Кресна блокираха ГП Е-79! Кметът Илиян Кръстев не подкрепи съгражданите си
(ВИДЕО) Над 200 жители на Кресна блокираха ГП Е-79! Кметът Илиян Кръстев не подкрепи съгражданите си

Добавени коментари

До Петко и Далила публикува:
18 Август 2015 | 21:43
Много сте жалки... нямате личен живот и коментирате този на останалите хора, къде са Краси и Валя не е ваш проблем. ... Не замесвайте имената на други хора и не си правете PR на техен гръб, защото не можете да коментирате без да знаете мъката на някой!!!
Elena публикува:
12 Август 2015 | 22:22
Здравейте на всички!Ще се престоря че не съм видяла горните вулгарни и просташки коментари.....и така...тази година имах удоволствието да посетя Гр Кресна,където бях само за ден и половина и честно казано останах шокирана.Природата е невероятно красива..реката и т.н...но останалото..улици разбити(има голям риск за автомобилът ви)ако ходите пеш може да се пребиете...магазини и заведения мръсни и неподредени.Още като пристигнеш в "градът"има заведение от дясно а от ляво аптека и "магазинче" където можеш да спреш и да си отдъхнеш от дългия път,но е изключително опасно!!!Няма никакви знаци и там трябва да се постави сфетофар задължително!Този път е много опасен!Ако решиш да пресечеш..ще те прегазят,даже ако си спрял с автомобил и трябва да потеглиш също рискуваш да те връхлети някой ТИР...никъде в Европа не съм виждала подобно безумие!Така че мили хора,няма значение кой е кмет на Кресна,важно е който и да е той да осъзнае че там умират хора и ще продължат да умират ако не се реагира.Господин кмете ако не предприемете нещо означава че сте съучастник в умишлени убийства...за съвеста ви не знам.Не живея в България но съм българка.. една част от българите се принудиха да избягат като мен,моля ви не убивайте останалите които са избрали да останат в тази пропаднала държава...защото я обичат.С Уважвние.Елена Кръъстева.
ганьо публикува:
05 Август 2015 | 22:56
Васке кой те мама излъга кой те мама измами та разклати тез червени домати.
kresnenski публикува:
05 Август 2015 | 14:26
eii putki zaspali kakvo opluvate samo Chovek maika vi mrusna kakvo napraviha predishnite kmetove be laina dolni are praite svirki nqkade po kruchmite i nese zanimavaite kakvo ochakvate nqkvo dete deto ne e idvalo ot 20 godini v kresna i nqkuv si pedal Ilqn Krustev da opravi neshtata li be :D eii lom she stanete pumqri dolni
0780 публикува:
05 Август 2015 | 11:45
Яжте му куро на Чаушо, и срещу него да тичате не можете да го стигнете ! Тъпаци защо по дяволите си мислите, че е кандифат за кмет за да краде , той има толкова пари , че без проблем ще купи цяла Кресна , но на него му пука за вас и иска да ви помогне. Най-долното, което можете да направите е да НЕ гласувате за него , след товаще виете като "глухи кучки" , но няюа да има кой да ви чуе !
мечката пита публикува:
03 Август 2015 | 18:48
А фани продажната какво прави при комунистите и на кой ще слугува?
ганьо балкански публикува:
03 Август 2015 | 18:39
Чушо се вживя на организатор за решаването на проблем които с решава единствено от експерти.Защо сезира президента.Личи си че този аматьор не познава институциите а е решил да лапа от общината
ганьо публикува:
03 Август 2015 | 03:12
Защо чака чаушо чак сега да направи добро впечатление. А Васка какво прави там? Къде и е солташака Ицо, защо не я подкрепя? А той още незнае дали е за нея или за чаушо.
Хора!!! публикува:
03 Август 2015 | 00:41
Хора, опомнете се! Има подписка с повече от 1700 подписа и тя ще бъде поставена на вниманието на Президент, Парламент, Министерски съвет и Областната управа. Някой направил ли е нещо повече по този въпрос за последното десетилетие. Престанете да говорите за политика и пиар, а се молете исканията ни да бъдат чути и удовлетворени. Това са нашите подписи! Това е нашата сила! Ники свърши толкова много за толкова кратко време. Благодарете му от сърце за инициативата, защото утре тя може да опази живота и на вашите деца. След днешния ден стана ясно и кой истински милее за Кресна. Мислете за това, когато гласувате наесен.
до далила публикува:
02 Август 2015 | 22:58
За някой хора събора в Брезница е по важен от този проблем .
петко публикува:
02 Август 2015 | 22:55
Красо Чакъро , къде беше да не би Милчо да му е забранил , а може би кака му Валя и тя горката била заинтересована за хората . Не беше ли Графо дясната му рака ?
далила публикува:
02 Август 2015 | 22:55
Защо поне веднъж не бъдем черногедци. Да видим добрите страни на всичко това. Има ли значение кой си прави пиар,и кой кой трупа дивиденти? Важното е да се постигне целта. Дори и днес пак лети автомобили с бясна скорост с различна партийна украсска изпреварваха на пешеходната пътека с бясна скорост. Отвори очите си кресненицо, незаъвисимо от коя партия си!!!
до Тенчо публикува:
02 Август 2015 | 22:47
Не вие срам . Май работещтите в общината бяха за гъби заедно с Кмета . Няма друга такава община повярвайте, но пък чалгата е традиция .
тенчо умалително на изтънчен публикува:
02 Август 2015 | 16:46
Гражданино-идиот,а защо му крепихте ТАШАЦИТЕ НА КРЪСТЕВ ОСЕМ ГОДИНИ!
черешка публикува:
02 Август 2015 | 16:15
Много пари плаща/то се вижда кой/ та статията излиза два пъти.Прав е човека че същият този който сега си прави пиар когато направят магистралата пръв ще реве.И моля не трийте коментара!
гражданин публикува:
02 Август 2015 | 15:06
Не би трябвало в тази инициатива ва се вкарва политически привкус. Мисля, че всички сме заинтересовани нелепите инциденти на този подлез да свършат. Жалкото че си отидоха млади хора, а ние все още продължаваме да гледаме на такива инициативи като партийни прийоми. Дори и това да използва някой, важното е да се случат нещата. За всички нас, за децата ни е важно. И би трябвало повече да се проявяваме като гражданско общество, от което зависи не всичко, но много....
999 публикува:
02 Август 2015 | 14:55
По постъпките съди човека! Добре че поне има някой, който го интересуват проблемите в нашия грaд! .. Дaно упрaвниците от "Белия Дом", чуят глaсът нa нaродa и вземaт необходимите мерки.
Гражданин публикува:
02 Август 2015 | 14:06
Браво на будните жители на Кресна. Както се вижда от видеото и снимките има представители на почти всички политически формации в Кресна, без представителите на ГЕРБ (с изключение на скоро напусналите партията Василка Драчева-Фани и Венци Донев), както и кмета Илиян Кръстев. Не виждам и парашутиста от Варна - кандидата за кмет Атанас Махлелиев. Явно последните двама са заети да обикалят скарите на събора в с. Горна Брезница и да правят агитации. От цялата работа се вижда кой е заинтересования за исканията и интересите на гражданите. А БЕ ВЕРНО, КЪДЕ Е КМЕТА КРЪСТЕВ? А КЪДЕ Е ПАРАШУТИСТА НА ГЕРБ МАХЛЕЛИЕВ?

Добавете Вашия коментар

TOP