(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ "черната каса" на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев

28 Май 2015 | 00:38
18 коментара
Общество
(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев

Нов скандал тресе община Петрич! Изплува тефтер с имена на кметове вземали пари с благословията на Туфчо Сандъкчиев, който отговарял лично за кметовете и наместници в община Петрич.

На редакционната поща на Pirinsko.com пристигна сигнал от г-жа А.Маркова, която подробно описва за схемите на кмета слънце Вельо Илиев, за което е предоставила и тефтер за доказателство на твърденията, че черната каса на петричкия кмет е Туфчо Сандъкчиев.

Pirinsko.com публикува сигнала без редакторска намеса!

 

Уважаема редакция на ПИРИНСКО.КОМ изпращам ви този сигнал, защото вие сте единствената регионална медия която отразява безпристрастно злоупотребите на кмета Вельо Илиев известен в Петрич като АЗИС, Христо Георгиев известен като Гюпката и дясната им ръка Туфчо Сандъкчиев черната каса на общината. Предоставям ви един от трите тефтери, които осветляват цялата схема с измамите в общината и как кметовете на селата взимат пари нагло и безскрупулно в този тефтер са посочени само част от имената на бивши и настоящи кметове взимали пари на ръка. Ако публикувате безспристрастно този материал ще ви предоставим и другите тефтери като там ще прочетете имена за които никога няма да допуснете че могат да вземат пари и да си продадат гласа.

Тефтера е на служител от строителна фирма ПЪРВОСТРОЙ село Първомай. През далечната 2011 година служителката си носела записки като си водела всека вечер разговор чрез скайп със собственика на фирмата Валери Германов, който бил по това време в Канада. След всеки разговор служителката си записвала разпореждането на шефа си. Схемата е била следната: Туфчо Сандъкчиев, който отговаря за кметовете по селата дава на фирмата поръчки за изработване на различни строителни работи по селата, като предварително се уговаряли с служителката на фирмата да надуват цените и така всички са доволни има и за кмета на въпросното село има и за Туфчо има и за зам.-кмета Батев.

Ако прочетете тефтера внимателно ще видите че Туфчо се разпорежда кой кмет колко да вземе и как да се надуе цената на фактурата. В тефтера са имената на бившия кмет на Коларово Димитър Капитанов, който често взимал парички от порядъка на 300 и 500 лева подчертала съм го с жълт маркер. Също така и кмета на село Самоилово, като по разпореждане на Шефа изписват се 700 лева от които 200 за кмета 500 лева за Туфчо. Освен това може да видите как момичето си записало че трябва да повиши фактурата на общината с 70%, като подробно е описала че се печели за това че изписват цимент а те им плащат само ДДС, което означава автоматически че Туфчо, Батев и кметчетата минават като за добър ден да си вземат паричките. Момичето си е записала че трябва да отиде с кмета на Ключ без фактура до Батев в общината за да уговорят дали ще се пише допълнително. Другото важно е че същото това момиче в записките си водило че се срещало с Туфчо дори и след работния ден за да уточняват схемите, като на една от страниците пише че се срещнала с Туфчо и са се разбрали за плащанията за него и Капитанов да се задържи малко за да може Туфчо да говори с Вельо, защото Батев се бил разбрал за опесъчаването с Янчо.

В тефтера може да видите посочени и кметовете на селата: Ключ,Самуилово,Кавракирово,Рибница,Коларово и Яворница. Ето защо сега вече става ясно че кметовете на селата стоят зад Вельо пардон "АЗИС", защото Туфчо си ги поддържа с по 200,300,400,500, лева от всяко ремонт че в селото и после на края на месеца ги събере и заведе в Македония в ресторант Лебед в Ново село, играят комар там им пуска и момичета но това е друга тема. Същата е схемата както Ицо Гюпката действа с шурето му Стоян. Петрич никога не иска Вельо Илиев за кмет той винаги е избиран от селата и ето че шило в торба не седи дойде видов ден да им излязат кирливите ризи.

От все сърце Ви умолявам да направите журналистическо разследване по случая и да публикувате във вашата медия описаните в тефтерчето имена, както и видеото на което момичето си признава за далаверите на Туфчо и компания. В по късен етап ще ви предоставя другите две тефтерчета подобни на този , там е в схемата Чавдар и Митинския, както и приближения на Вельо Васко Костов и кметовете ???????? с уважение А.Маркова.

 

Репортер на Pirinsko.com потърси за коментар Туфчо Сандъкчиев и Христо Батев но освен че не си вдигат телефоните, умело бяха скрити и от телефонната централа на общинска администрация гр.Петрич.

Припомняме, че Туфчо Сандъкчиев бе осъден за това, че в качеството си на главен секретар на община Петрич е попълнил документ с невярно съдържание. При попълването на декларацията за държавен служител Сандъкчиев не бе вписал обстоятелството, че на негово име съществуват две незаличени фирми, което е в противоречие със Закона за държавния служител.

Но въпреки всичко със заповед на кметът на община Петрич Вельо Илиев от 7 март тази година Туфчо Сандъкчиев е назначен за временно изпълняващ длъжността главен секретар на община Петрич. Кметът Вельо Илиев преназначи Сандъкчиев на длъжност, на която отговаряше за работата с кметовете на села. През това време функциите на главен секретар временно изпълняваха юристката Кристияна Петрова и началникът на кметската канцелария Евгени Панков.

Той бе назначен за секретар на община Петрич през 2004 година, преди това беше началник на Поземлена комисия - Петрич и председател на Общински съвет - Петрич. През 2010 година бе глобен 500 лева за невярно попълнена декларация, в която не бе посочил, че на негово име продължава да фигурира в регистрите фирма и участва в събирателно дружество.

По-късно срещу него бе заведено дело по сигнал на бившия президент на ПФК „Беласица” Костадин Хаджииванов-Коце Маца. Сандъкчиев бе признат за виновен, че като главен секретар на общината е подправил протокол на решение на Общински съвет - Петрич за продажба на 636 кв. м общински път в района на стадиона на бизнесмена Кирил Борисов.

През 2012 година Сандъкчиев бе признат за виновен от Окръжен съд - Благоевград.

Съдия Красимир Аршинков постанови 6 месеца условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок за Сандъкчиев. Това съдебно решение доведе до отстраняването му от поста главен секретар на общината.

Кметът Вельо Илиев преназначи Сандъкчиев на длъжност, на която отговаряше за работата с кметовете на села. През това време функциите на главен секретар временно изпълняваха юристката Кристияна Петрова и началникът на кметската канцелария Евгени Панков.

Изпитателният срок на Туфчо Сандъкчиев изтече, той е реабилитиран от съда и може да заема отново длъжността главен секретар, като скандалното в случая е, че в момента продължава да маниполира кметовете и намесниците в община Петрич.

Това е поредния гаф в който се намесва името на кметът Вельо Илиев и неговите приближени служители в общинска администрация.

Припомняме, че след излъчения от Нова телевизия репортаж за кметът на община Петрич Вельо Илиев и зам.-кметът Христо Георгиев за възлагане на обществени поръчки без конкурс, Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира и разпореди проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, които се отнасят до възлагането и изпълнението на обществените поръчки в Община Петрич, обясниха от прокуратурата.

Предстоят разпити на кмета и заместник-кмета на Община Петрич, както и на длъжностни лица от общинската администрация.

След скандалните разскрития за злоупотребите в община Петрич, стотици разгневени граждани протестираха с думите: "Оставка и мафия" пред сградата на общината. Строителните предприемачи блокираха движението с тежкотоварните машини по улиците на южния град. За протеста предварително бяха монтирани "чучула" с ликовете на кметската оправа, които бяха запалени демостративно в знак на несъгласие с управлението на общината.

Малко по късно на същия ден, недоволните граждани щурмуваха сградата на общината и замеряха с яйца, като стигнаха до сблъсаци с полицията. Те направиха опит да влезат в общината и да поискат сметка на зам.-кмета Христо Георгиев, който се бе скрил в кабинета си.

Гражданите протестираха за това, че една от фирмите е получила поръчка за изграждане на канализация за 5 милиона лева, защото е посочила абсурдните 200 години гаранция. Над 3,5 милиона лева е раздала Общината по тази схема от 2007 година насам. Всяка от строителните поръчки е под 40 000 лева, с което отпада законовото изискване за търг и кметът сам определя изпълнителя.

Така според документите фирма "ИМИ" с управител Илиян Илиев собственик на един от атосервизите в града е изградил канализация в село Коларово. По същата схема общината е платила 8 хиляди лева на фирма "Вилисон", която е съседната баничарница. Собствениците отрекоха да имат информация за подобно нещо.

Скандалното в случая е, че собствениците на автосервиза и закусвалнята не знаели, че техните фирми изграждали канализации и водопроводи на територията на общината и най-вероятно е идентична схемата на Туфчо със строителните фирми.

След поредицата от протести в община Петрич, девет политически партии приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета на община Петрич Вельо Илиев. Под нея са се подписали ПП ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение "Бъдеще за община Петрич".

В знак на съпричастност Народните представители от политическите партий снели доверието си от Вельо Илиев приеха вчера делегация от Петрич в Народното събрание.

Пред Комисията по корупция граждани и общински съветници настояха кметът Вельо Илиев да бъде отстранен от поста. Граждански и бизнес организации от Петрич внесоха в парламента сигнали за злоупотреби срещу кмета на общината.

Сред авторите на скандалните разкрития са и общински съветници от южното ни градче от целия политически спектър. Всички те обвиняват кмета на Петрич в корупционни схеми, рекет и конфликт на интереси.

 

(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев
(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев
(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев
(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев
(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев
(ВИДЕО) Изплува тефтер разкриващ черната каса на община Петрич - Туфчо Сандъкчиев

Добавени коментари

Гюпка публикува:
30 Май 2015 | 07:55
Общинската охрана пази тефтерчето
Методиев публикува:
29 Май 2015 | 12:15
Тази гнусотия А.Маркова е все още в Агенцията по стандартизация,а снега кажете че ДПС са ги махнали от власта.Брат й Деян Хаджиев започна на митница-Златарево без конкурс,без нищо,без един ден трудов стаж,с фалшива диплома от ЮЗУ издадена му от вуйчо му Новко Попов.Ваньо Танов го изгони но след два часа пак го въстанови на работа.Нема ли кой да ги намести тия турци!
Наблюдател публикува:
29 Май 2015 | 00:30
Тази с купената диплома -"с уважение А.Маркова" или Атушка Маркова когато лапа си трая, а сега е решила, че е недосегаема и може да прави доноси за да разчиства пътя на Марин Китанов за да лапат пак. Защо не я питат от къде са и парите колите и имотите. Ще им гледаме сеира и на тях в най скоро време.
мъдър публикува:
28 Май 2015 | 20:07
Бай Миро,много си прав. Никъде не се коментира по същество статията, а се занимаваме с лични нападки и изливане на ненужна никому злоба. Някои хора си намерили най после място за изява и за глупости.Прост народ си оставаме българите щом използваме всеки момент да изливаме жлъч и помия по когото ни падне, особено когато е анонимно. Всеки може да седне да пише на тефтерчета, но отговаря ли на фактите-това е важното.....
бай Миро публикува:
28 Май 2015 | 19:50
Ха така народе, те тука е местото дека може и ни стиска да си чешем езиците оти на друго место кой ли ви обръща внимание.
aaaaaa публикува:
28 Май 2015 | 17:56
Kat to diktuvat barzo grozno pishesh
??? публикува:
28 Май 2015 | 17:26
Какъв е тоя почерк бе!? Не може да е на жена!Това е изфабрикувано!
otvraten публикува:
28 Май 2015 | 17:05
Oooooo,taq Nusha_ Temenugka li e ,kakva li e e mnoooogo mrasna,dolna I nagla....
гражданин публикува:
28 Май 2015 | 16:56
Истински е,ама е много долна постъпката на Мичето. Краде от Кулат на времето а,после и там и що стана сега и видео_интервюта дава,.......долна работа
петричанка публикува:
28 Май 2015 | 16:39
Умрели сме си ние петричани да за сеир. Дали тефтера е не изфабрикуван - пита ли се някой.
колега публикува:
28 Май 2015 | 13:54
Ееее най после и на Теменужка Данаилова _ бившата данъчна и лъсна газо. Боклук мръсен,смръдлива селянка,къде не си е избръснала мишниците и смърди. Ама и она намаза апартамент в София.....
1234 публикува:
28 Май 2015 | 13:46
Мичето от Първомай техничката /Мария Петрова/ добре се е замотала в мрежата на Руси Бахтерлиев, къде си е преправил гласа на бабичка,ама с неговия прост речник не може да се сбърка. Марионетка....
човяк публикува:
28 Май 2015 | 12:34
Капитанов търсеше рушвет от 5000 лв нагоре, докато беше зам.областен управител. Чудеше се как да се прави на важен зада ги рекетира. какво напри и на чилико в коларово? всички селски знаят.
Слепок Темидов публикува:
28 Май 2015 | 11:51
Тази служителка на Вальо Сосипо защо е мълчала 4 години? Това е съучастие в престъпленията, за които сега алармира.
petrich публикува:
28 Май 2015 | 09:26
Golemi smeshki tova navsqkade i koito iska moje da go izfabrikuva ebati smeshkata
petric публикува:
28 Май 2015 | 08:16
e tova mina granicata xora da se vdigame da maxame tazi izmet sram za cialata obstina...
сашо публикува:
28 Май 2015 | 02:00
Капитанов Капитанов Капитанов Капитанов ей какъвси селски тарикат ей ама най после падна нека хората да те разберат шо за стока си не излизай по хората да не ти се смеят хората Мите
АЗИС публикува:
28 Май 2015 | 01:46
Е ТОВА Е ВЕРНО АЗИС АЗ НЯМАМ ДУМИ АКО ВЕЛЬО ИМА СЪВЕСТ ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА НЕЗАБАВНО

Добавете Вашия коментар

TOP