За дамите с "мъжки" професии! Близначките полицайки Цветелина и Елена Чамишки :"Сбъднахме детската си мечта"

08 Март 2018 | 18:13
1 коментара
Общество

Благоевградските сестри близначки, полицайките Цветелина и Елена Чамишки вярват, че няма мъжка и женска професия, заявиха двете дами в навечерието на най-женския празник.

Вече години наред те носят гордо полицейската униформа и твърдят, че това да служиш на народа е чест и признание. „Обличайки униформата, сбъднахме детската си мечта. От най-ранна възраст мечтаехме да бъдем като чичковците с пагоните, ето че днес вече сме част от тях и сме щастливи”.

На най-женския ден в годината – 8 март, Цветелина и Елена са категорични, че независимо от общоприетото правило за мъжката им професия те отлично се справят и със семейните си ангажименти.

„Обществото е свикнало да вярва, че мъжете се справят по-добре от жените във всяко отношение. Дори в работата. Това обаче съвсем не е така. Нежният пол е също толкова отдаден и раздаващ се на работното си място, независимо дали то е в полицейския участък, или във фризьорски салон. Жените могат да бъдат не по-лоши професионалисти от мъжете, дори що се отнася до типично мъжки професии. Някои жени са родени да бъдат лидери, да командват и да всяват респект у околните – нещо, което се смята за запазена марка на мъжете”, убедени са Цветелина и Елена.

Към момента Цветелина Чамишка работи като инспектор пътен контрол към РПУ-Сандански, където е омъжена от години. Тя има дъщеря, която за разлика от майка си мечтае един ден да стане детска учителка. Сестра й – Елена Чамишка пък работи като инспектор към сектор „Пътна полиция” в Благоевград.

Двете много обичат да пътуват. Мечтите им са един ден, като излязат от системата, да се отдадат на обкиколки по света.

Това, което малко хора обаче знаят за Цветелина и Елена, е, че те са дъщери на покойния вече пожарникар от Благоевград полковник Кирил Чамишки, който трагично загина по времето на гасене на горски пожар в местността Бетоловото над Разлог преди години.

Добавени коментари

Миланов публикува:
09 Март 2018 | 13:12
Ако не беше баща им шеф на пожарната щеха да станат полицайки ама друг път. Тези така наречени полицайки са толкова бедни откъм речник и знания, но пък сбъднаха мечтите си да печелят като пътни такива, освен заплатите, който ,мили боже, все са им малки.Помня на времето една от ех ходеше в полицията на работа облечена като работеща на магистралата. Жалко, ако такива индивиди ще ни пазят.

Добавете Вашия коментар

TOP