Ученици в Банско зъзнат в клас, родители: "Ледофикация разболя децата"

07 Декември 2019 | 13:07
8 коментара
Общество

Учениците в Банско учат в студени класни стаи. Родители отправят гневни упреци срещу дружеството, осигуряващо топлото в града.

В социалната мрежа те наричат общинското дружество "Топлоснабдяване" с ироничното Ледофикация.

"Уважаеми г-н Кмет на община Банско, уважаеми Зам.Кметове, уважаеми г-н Секретар на община Банско, уважаеми госпожи и господа общински съветници, някой от Вас ще се трогне ли от факта, че децата ни учат без парно през декември месец ? Някой ще търси ли отговорност на бившия управител на дружеството и племенник на БИВШИЯ "КМЕТ" или ще оставим пак всичко да се размине? От понеделник ако в Начално училище Св.Паисий Хилендарски няма отопление, няма да си пусна детето на училище и ще сезирам за проблема министерството на образованието и медиите !!! Призовавам всички родители да направят същото"!

"Ледофикация разболя децата, това е недопустимо", гневят се те.

Родителите сочат още, че проблемът е още от миналия сезон, когато са плащали високи сметки, но били принудени за ползват алтернативни източници на отопление.

От кметската администрация разпоредиха пълна ревизия на предприятието. По време на заседание на ОбС преди ден, директорът Димитър Мунин е освободен от поста, а на негово място временно е назначен Тодор Тренчев. Предстои обявяване на конкурс за избор на нов директор.

Към момента общинското дружество "Топлоснабдяване" е натрупало големи задължения към доставчици, които възлизат на 120 000 лева.

Добавени коментари

Тодор Живков публикува:
08 Декември 2019 | 17:05
Както неговия кумец бившият кмет Цане Краваров си плати на прокуратурата така и Георги Икономов ще си плати с наште пари дето открадна и няма нищо да му направят!!!!!!
Банско публикува:
08 Декември 2019 | 16:29
А Икономовия боклук и крадец си се разхожда в града все едно нищо не е било.Къде е прокуратурата,следствие нали щеше да им се търси сметка на тия крадци гнусни дето окрадоха града,и след тях всичко е потоп?Какво става,или се договорихте вече?Нали Икономовия го грозеше затвор,разпити,одити,кво стана бе Кадев?Защо го оставихте да си се шляе като пумяр по-улиците?
#### публикува:
07 Декември 2019 | 19:02
,ПРОКУРОР И ЗАТВОР,,..
Gosho публикува:
07 Декември 2019 | 18:38
Къде е бил кмета Икономов доката мъжа на племеницата му е източвал в продължение на една година топлоцентралата? Мисля че заедно с него са присвоили доста. Близо 750 000 лв са изразходвани за една година. За какво? Вие си отговорете сами!
Запознат публикува:
07 Декември 2019 | 17:03
Когато е на власт една крадлива шайка, резултатите са силно видими и осезаеми. Хора, които са взели власта не за да развиват Банско, а за да ГРАБЯТ, не оставят нищо читаво след себе си. Ами студено е. Няма как да не е! В началото на зимния сезон в топлофикация да има чипс за горене за 2-3 дена, вместо цяло лято да е напълнен хангара и да е подсигурена централата със сух чипс, някой не си е вършил работа защото "бил пътен инженер" и не разбира от топлоцентрали- пълна трягедия дирижирана от Икономова лакомия. Ама рабира да и опоска сметките и да няма за заплати на хората и най- важното за суровина за горене. Ръководството на общината направи всичко възможно и за два дни набави необходимия чипс за месец напред. Училищата и обществените сгради от Петък са вече топли. Могло е да стане и по- рано, но трябват хора, които мислят и работят за Банско, а не крадливо, просто и нагло племе, което си бе повярвало, че банскалии ще му слугуват и ще му се подчиняват до живот.
Георги Икономов публикува:
07 Декември 2019 | 14:22
И между другото в нас е топло и моето дете е на топло!!!!!
Георги Икономов публикува:
07 Декември 2019 | 14:18
Еми то не може хубава къща и златни бидета и на децата да е топло!!!!Става ама само едното и то е златни бидета у нас а децата в училищата на студено!!!!
Www публикува:
07 Декември 2019 | 13:59
ИКОНОМОВИЯТ ТАРИКАТ ДЪЛГО ЩЕ НАПОМНЯ ЗА СЕБЕСИ С БЕЗОБРАЗИЯТА, КОИТО Е НАТВОРИЛ.

Добавете Вашия коментар

TOP