Три медала за малките борци от Петричко на държавното първенство

08 Октомври 2020 | 21:31
0 коментара
Спорт

С 3 медала се прибраха малките борци от Петричко, взели участие на държавното лично-отборно първенство за деца в Горна Оряховица.

13-годишният Христо Драгнев, който от 2 г. се състезава за “Армеец-ЦСКА”, но е започнал с любимия спорт в Петрич, се окичи със сребро. В една от най-многолюдните категории 53 кг с 33-ма участници той записа серия от впечатляващи победи, преди да отстъпи единствено във финалната схватка срещу Георги Тодоров /”Енергетик”/.

При 42-килограмовите, където също 33-ма таланти спориха за място на почетната стълбица, представителят на “Беласица- Цар Самуил”, 12-годишният Илия Димов, взе бронза. Отличие от същия метал заслужи и самуиловецът Валентин Илиев, който защитава цветовете на “Митекс”, регистриран в Благоевград.

Отборно първото място грабнаха борците от санданския “Би Риал” със 164 т., следвани от “Руен” /70 т./ и домакините от “Локомотив” /57 т./. Първенците излъчиха каре шампиони: Божидар Дамянов/30 кг/, Йордан Котрулев /35 кг/, който грабна и приза за най-техничен борец на шампионата, Валери Захаридис /38 кг/ и Евгени Милев /73 кг/.

Ценни точки с място на стълбичката донесоха Леонид Захаридис и Аспарух Иванов, които са съответно втори и трети при 32-килограмовите, и Калоян Стоянов, стигнал до третото стъпало на стълбичката в кат. 42 кг.

Добавете Вашия коментар

TOP