Томислав Дончев: След местните избори може да мислим по-висок данък върху доходите

16 Юли 2019 | 18:58
2 коментара
Политика

След провеждането на местните избори ще е подходящ момент да се започне отново дискусия общините да имат право да налагат допълнителна надбавка върху подоходния данък.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за "24 часа".

 

Според Дончев плоският данък трябва да бъде увеличен на 12% като над днешната добавка общиншите да имат право да сласаг още 2%

Според него така допълнителният налог ще остава на разположение на местните власти и те ще имат повече възможности да финансират свои проекти. 

Той припомня, че преди 2 години правителството е имало подобна инициатива, която обаче тогава не получи подкрепа в парламента - всеки общински съвет да има правото да определя надбавка върху доходите на физическите лица. Според вицепремиера това е щяло да разшири много доходната база на общините. 

"Ако общината отчаяно има нужда от пари за детски градини, може да определи надбавка върху данъка, хората ще плащат и ще събере пари", обяснява Дончев. И посочва, че има и друг вариант - общината да реши да не вдига данъка, за да бъде атрактивна за инвеститори. 

Според него местните власти ще имат и обратната възможност - да не вдигат данъка, за да са атрактивна за инвестиции.

 

Дончев обаче категорично смята, че този въпрос не може да се реши без обществена дискусия. 

Епицентър.бг /снимка DarikNews

Добавени коментари

Плешо Гейт публикува:
17 Юли 2019 | 10:07
Отворено писмо ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р.БЪЛГАРИЯ копие: ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ ДО ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДО КПКОНПИ ДО НАП ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ Уважаеми власт имащи, моля ви да вземете отношение по няколко въпроса свързани с народния представител Александър Иванов Мацурев - ПЛЕШОГЕЙТ: 1. С какви средства Мацурев /или свързани с него лица/ е придобил следните имоти: - Стопански двор с фабрика за пелети в гр.Добринище на стойност 150000 евро; - Склад за строителни материали „Ваджо” на входа на гр.Банско на стойност 300000 евро; - Кафе сладкарница „21-ви ВЕК” в гр.Добринище на стойност 50000 евро; - Апартамент в гр.Банско на стойност 60000 евро; 2. Александър Мацурев /или свързани с него лица/ е съдружник с бивш директор на ДАНС – Благоевград в охранителна фирма, която обслужва 90% от нощните заведения в Банско. Сключват се договори след обаждане и заплахи от Мацурев. 3. Александър Мацурев, заедно с Иван Везюв извършват незаконни автомобилни превози, като трансфери от Банско до летище София, така и от град Банско до ски зоната. Пускат непрестанни доноси до ДАИ – Благоевград със списъци на автомобилите на конкурентните превозвачи. 4. Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия. Списъкът с неплащащи е изготвен от Иван Везюв и е внесен в столичното управление посредством Михаил Михайлов, друг съдружник на депутата. 5. Моля да се обърне внимание и на служебните пътувания, нощувки, обучения и т.н., плащани с държавни пари, а имащи единствена цел да осигурят спокойно любовно гнездо на Александър Мацурев и Десислава Тодорова /също депутат/. За никой не е тайна тяхната връзка и демонстрацията им на безнаказаност. Разследването ще продължи и ще изобличим цялата мерзост на Александър Иванов Мацурев! Молим за съдействие и компетентните органи!
Коце публикува:
17 Юли 2019 | 00:49
ТЪПАНАР!

Добавете Вашия коментар

TOP