След борбата с чумата по свинете, правителството възложи на Томислав Дончев да организира местния вот

07 август 2019 | 17:51
0 коментара
След борбата с чумата по свинете, правителството възложи на Томислав Дончев да организира местния вот

Министерският съвет прие решение за подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., съобщиха от правителствената пресслужба.


С решението е възложено координацията по изпълнението на дейностите, свързани с организационно-техническата подготовка на изборите, да се осъществява от заместник министър-председателя по чл. 5, ал. 1, т. 2 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация.

 

Така след борбата с африканската чума по свинете, правителството възложи на Томислав Дончев нова задача - да организира местните избори.

 

Вицепремиерът вече не отговаря за електронното правителство - този ресор бе даден на друг заместник на Борисов - Марияна Николова. Но грижа на Дончев остава, например, наблюдението върху еврофондовете.

В решението на Министерскя съвет са включени задължения и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите.

 

Възложено е на министъра на правосъдието да издава наказателни постановления в случаите на установяване на нарушения на областните управители по Изборния кодекс.Eпицентър.бг


Добавете Вашия коментар!