След ареста на 10 служители на ДАИ-Благоевград, експертът М. Столарски: "ДАИ генерира корупция по неволя"

24 Април 2018 | 17:41
2 коментара
Общество

„ДАИ генерира корупция по неволя. Това коментира в ефира на NOVA Миролюб Столарски, член на УС на Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт.

Той коментира акцията, при която бяха арестувани 10 служители на ДАИ-Благоевград.

Столарски заяви, че един служител на ДАИ трябва да е завършил средно техническо или висше образование, за да бъде назначен на работа.

„Този инспектор взима 600 лева заплата. Един шофьор взима 1500-2000 лева, до 4000 лева, когато пътуват извън страната. Ако продължава така, по-добре е да се затвори това звено ДАИ, защото генерира по неволя корупция”, смята Столарски.

Според него служителите на ДАИ могат да бъдат контролирани, „ако знаят, че имат какво да загубят”.

„Ако в момента го уволнят, губи 600 лева. Където и да отиде, ще взима тези пари”, заяви Столарски.

Той обясни още, че загубите в бранша от корупцията в ДАИ се оценяват на около 30%.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
25 Април 2018 | 15:48
Всеки път когато чуя,че заплатите са малки и са причина за курупцията не напушва смях!И сега какво,ще вземете да ги оправдаете,защото получават низки заплати.Ми,некой държи ли ги насила в тази служба?Нека да излезнат на свободния пазар за да видим дали може и 600 лева да изкараш.Между другото тези хора са българи и колкото и пари да получават,пак ще крадат. Например шесте апартамента на Шлифера,тоновете пари,откраднати от Тиквата и т.н.Кръвта вода не става.
КОЛЕГА публикува:
25 Април 2018 | 13:45
СТОЛАРСКИ, ЕМИ КАТО ГИ ЖАЛИШ ВЗЕМИ ГИ НА РАБОТА ПРИ ТЕБ КАТО ШОФЬОРИ ДА ВЪРТЯТ ВОЛАНА И ИМ ПЛАЩАЙ ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ.АЙДЕ СИКТЕР ЗАЩОТО ИМ Е МНОГО ЛОШО ЗАТОВА ТАМ РАБОТА БЕЗ ВРЪЗКИ И ТО ГОЛЕМИ, НЕ МОЖЕ ДА ПЧНЕШ, НАЛИ ГИ ВИДЯХТЕ РОДАТА.......

Добавете Вашия коментар

TOP