След акцията вчера! Шефът на КАТ Данаил Стоицов и бизнесменът Бойко Шарков остават в ареста за 72 часа

23 Май 2018 | 16:27
3 коментара
Криминално

Шефът на КАТ Данаил Стоицов и бизнесменът Бойко Шарков остават в ареста за 72 часа.

Това обявиха преди минути по време на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Благоевград, Веселка Стоилова и изпълняващата длъжността - Окръжен прокурор Николина Сачкова.

Шефът на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов е с три обвинения. Повдигнато му е обвинение за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. 

Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата,  като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Двамата остават в ареста за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане в съда за постоянна мярка “задържане под стража”.  

От държавното обвинение уточниха, че това са обвиняемите на този етап, като по преценка на прокурора могат да бъдат повдигнати обвинения и на други.

Добавени коментари

Пандурски публикува:
23 Май 2018 | 21:49
До сега Данаил течеше от дясната страна на екрана - вече е и от ляво. Втори ден главен герой. Дали ще е така отразен и когато двамата с Бойко ги оправдаят. Това е активно мероприятие , което ще се спука и за никой няма да е интересен финала. Сега е панаир ,Данаил с белезници -оргазъм за заинджиите или по модерному -хейтърите. Е ,тоя панаир си има цена , обществото ще плати масрафа на прокурорите и следователите а Данаил и Бойко ще страдат -върховен оргазъм за заинджиите.
Анна публикува:
23 Май 2018 | 20:47
А кьде е служителката Дафи
Inna публикува:
23 Май 2018 | 19:59
Kade e georgi kiosev zam direktora koito otgovarq za kat zashto ne e arestuvan kato shemata e negova i polu4ava 50 procenta ot parite vsqka sedmica svideteli li nqmate za tozi pensioner kak vs se e sluchvalo uj bez da znae e kak se okazva v otupsk po vreme na akciqta tozi film e gledan mnogo puti spec prokuraturata spite li ili i vie piete ot vimprom kiosev

Добавете Вашия коментар

TOP