Шестокласничката от 9 ОУ "Пейо Яворов" в Благоевград Петя Манова спечели приза Спортист на годината за деца до 14 годишна възраст

20 Декември 2019 | 16:26
1 коментара
Спорт

Шестокласничката от 9 ОУ "Пейо Яворов" в Благоевград Петя Манова спечели приза Спортист на годината за деца до 14 годишна възраст.

Красива, умна и талантлива така я определят учителите й.

Дълги, руси коси, прелестни очи и чудна усмивка. Това прелестно женско създание вече е шампион на България и то не по какво да е, а в един определено мъжки спорт-футбол.

Само външната и красота я различава от момчетата на нейната възраст, но в играта на футбол е дори по-добра и от тях. Детето се увлича по играта от много малко, като рита пред блока с брат си и останалите малчугани. Всички обаче забелязват в нея огромна спортна дарба и девойката е записана на футбол официално точно преди една година, а днес вече е шампион.

Петя Стоянова Манова е част от състава на Футболен Клуб "Спортика". В края на 2015 г. отборът печели турнирите за девойки до 14г. , като излиза първенец на провелите се футболни мачове в София. Тогава тимът на Петя печели първо място, а тя вдига тежката купа за приноса си, а именно като гол майстор на отбора.

Момичето не остава незабелязано и в София. Със силната си играта, тя е похвалена от треньори и ръководства и силно адмирирана да продължава във същия дух, защото пред нея определено се очертава да има силно спортно бъдеще и надежда за голям шампион. Заради своите постижения, талантливото момиче е наградено още тогава и от кмета на Благоевград с купа и грамота за шампион на България до 14 год. за 2015 година.

Pirinsko.com желае успех на малката звезда, като и пожелава да продължи да носи купи и медали и все така да кара да се гордеят всички около нея с таланта й.

Добавени коментари

Уточнение публикува:
20 Декември 2019 | 21:25
Грешно ви е заглавието!Това училище няма зрънце принос в извънкласните занимания на детето!Футболен клуб "Спортика" е за похвала! И най-вече Петя Стоянова Манова!

Добавете Вашия коментар

TOP