Шефът на ЮЗДП Дамян Дамянов: Гората ще се възстанови

14 Май 2020 | 12:47
1 коментара
Общество

Гората ще се възстанови, нападението на ръждивата борова листна оса от не е фатално. Това заяви на пресконференция днес директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов.

Той обясни,че решението да не се пръскат горите е изцяло негово.

Повод са срещата бяха многобройните сигнали и запитвания отзагрижени приятели на гората, предизвикани от нападението на ръждивата борова листна оса по иглолистни гори в района на държавните горски стопанства в Благоевград, Симитли и Рилски манастир.

„Отговорността за това да бъде извършено пръскането или не, е изцяло моя, тъй като аз трябваше да реша дали без обществена поръчка да направим разход от 200 000 лв., или преценявайки опасността за насажденията, да изчакаме да премине нападението и процедурата за избор на нова фирма за пръскането. Аз прецених, че преценявайки вредата, не е преценен риска да изберем фирма без процедура“, коментира Дамян Дамянов.

Според него нападението не е от фатално за гората, тъй като това е възобновима щета.

Добавени коментари

Дъга маала публикува:
14 Май 2020 | 14:44
Прав сте господин Дамянов , че се въстануви ние затава групата на Бобата , найденовия , мастевите , аси и трамбевия режеме денонощно контра оти знаеме че гората че се въстануви . Ле е женска !!! Плащаме си таксата спокойствие на горските - чорапо , яхята и колчевия собираа парата сека вечер ама трамбевия горски го е яд че не му даваме на него и затава ни гони контрите

Добавете Вашия коментар

TOP