С водосвет откриват учебната година в Православен информационен център Благоевград

01 Октомври 2018 | 15:27
0 коментара
Култура

Учебната година в Православен информационен център ще бъде открита на 2 октомври. 

Тя ще бъде открита с водосвет, който ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и благоевградските свещеници.

Церемонията ще се проведе от 18.00 часа в Православен информационен център. През новата учебна година ще има няколко курса, които са за деца. 

„В неделя се провеждат занимания към Православно неделно училище. Всяка неделя с богословът Даниела Гълъбова децата научават повече за православната вяра, за православните църкви и манастири, учат се как да се възпитават в християнските добродетели и как да се отнасят помежду си“, каза Мирела Кючукова, координатор в центъра.

По думите й другият курс е свързан с източно-църковно пеене, като от тази година ще има такъв курс и за деца. „Децата ще имат възможност да учат основите на източно-църковно пеене и да научат повече за църковните ноти, както и да участва в различни прояви на нашия хор“, допълни Кючукова. 

Към центъра има и журналистически клуб „Кандилце“, който е с ръководител Антоанета Булева и се издава вестник. В края на месец октомври ще стартира и школа по иконопис. „Тези, които желаят да научат повече за иконите и как се правят може да заповяда при нас“, каза Кючукова.

Добавете Вашия коментар

TOP