Под лупа: Фирма спрягана за близка до ГЕРБ натрупа джакпот от около 77 млн.лв.

21 Август 2017 | 11:01
1 коментара
Общество

Бизнесменът спряган за близък до ГЕРБ – Николай Галчев, който се кодира в близки отношения с премиера Борисов получи лъвския пай в ремонта на НДК за около 20 млн. лв., но това не е всичко … Общият джакпот за Галчев е 77 млн.лв. до този момент.

Сладка хапка са обществените поръчки …

Случайни лица в обществените поръчки с големи суми няма …

Може би помните онзи бележник с 960 номера на Красьо Черния- магистратския кадровик, който стана известен само месеци след като ГЕРБ взе властта в държавата през 2009 г. В него под номер 654 бе вписан Ники Галчев Холдинг …

Обществената поръчка за инженеринг на НДК бе спечелена от „Галчев инженеринг“ ЕООД по договор от 24 октомври 2016г. с цена 16 549 997.99 млн. лв. без ДДС и стойност на непредвидени дейности до 10%.

През октомври 2016 г. изпълнителният директор на двореца Мирослав Боршош обеща  пълна прозрачност на всички етапи от работата. Да бе, да …

Преди месеци шефът на НДК за един ден Борислав Велков разпространи и разговор с член на комисията по избор на строителна фирма за ремонта на НДК – ръководителят на сектор „Електрозахранване“ Иван Беров, според когото резултатът от конкурса е бил нагласен предварително в полза на „Галчев инженеринг“.

Тези дни стана ясно, че НДК скандално – без търг и конкурс, както изисква законът, дава нови 10 млн. лв. без ДДС или 12 млн. с ДДС на Галчев инженеринг – този път за система за сигурност. Тази сума идва над първоначално дадените на строителната фирма 17 млн. лв. при ББ2 и добавените 28 млн. лв. при Борисов 3, както и бонусът от 20 млн., осигурен от държавата с нашите пари като облекчен кредит от Българската банка за развитие към правителството. Общият джакпот за Галчев е 77 млн.лв. до този момент. Напомняме, че това дружество по закон не би трябвало да бъде изобщо допускано до каквито и да било държавни поръчки, тъй като свързаното с него АД със същото име и същото фамилно управление дължи над 1,5 млн. лв. на НАП и още бая пари на доставчици, за което има повече от 50 съдебни запора, коментира 19 минути.

Може пък да са майстори в някоя дейност и да се раздават … Такава черта се цени от държавата на ГЕРБ …

Дори в града за реклами на ГЕРБ – Бургас „Галчев инженеринг“ ЕООД има  подписан договор за саниране на бл.16 в Изгрев и то за сума около 1.8 млн.лв. без ДДС .

Така десетки милиони отиват в майсторските правилни ръце …

източник: "Под лупа" по avantage.bg

Добавени коментари

Галъпче публикува:
21 Август 2017 | 13:51
Те за тоя не се бех сетил!За него и за Бат,Бойко ще излезна с едни гърди напред и с готовност бих си "дал живота"! А ма не сега! В другият живот.Като се преродя!Сега за тях нека се бият други - герберистите,които си ги избраха!

Добавете Вашия коментар

TOP