Опасност от падащи камъни и свлачища в района на Кресненското дефиле

28 Януари 2019 | 10:44
0 коментара
Общество

Опасност от преливащи реки и активизиране на свлачища предстои след обилните снеговалежи и дъждове през уикенда. Вчера беше измерено увеличение на нивата на реките Янтра и Марица и Арда, информира NOVA.

За опасност от свлачища, камъни и падащи дървета в района на Кресненското дефиле предупреждават от КАТ и призовават шофьорите да преминават от там с повишено внимание.

Проливните дъждове образуваха свлачища в община Баните, където се наложи да бъдат евакуирани и хора. Активизирани са свлачища и в района на Смолянско. Бедственото положение в района остава.

Въпреки че проходът „Пампорово” беше отворен за движение от снощи, десетки коли и автобуси закъсаха на него. В района все още има населени места без ток. Аварийни екипи продължават да отстраняват щетите от тежкия сняг. В ниските части на Родопите се активизираха свлачища.

Свлачищата са десетки в община Баните. След тридневния снеговалеж в село Малка Арда се е сринал склон, който също заплашва да погълне къщите под него. За оценка на щети е рано да се говори. Ясно е,че общината няма как да се справи сама. Ще се разчита на средства от междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Добавете Вашия коментар

TOP