ОбС Благоевград заседава утре, съветниците гласуват предложение за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред

28 Юни 2018 | 14:55
1 коментара
Политика

Общински съвет-Благоевград ще гласува предложение за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред. Това каза по време на пресконференция днес, Радослав Тасков, председател на Общински съвет в града.

Той обясни, че предложението е от президента на Американския университет и става дума за 7 броя паркоместа пред Първо общежитие на висшето учебно заведение, които към момента не се стопанисват от никого и според предложението трябва да станат платени – „синя зона“.

Тасков допълни, че също така ще бъде гласувано и предложение относно изтичане срока на договора за възлагане управлението на „Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания“ на д-р Петър Георгиев, както и предложение относно сключване на договор за възлагане управлението на „Благоевград фест“ ЕООД на Десислава Кузманова.

На  утрешната пресконференцията ще бъде  обсъдено искането за увеличаване на броя на децата в първа група в детските градини, коментира още Р. Тасков.

„Настоящият проект за решение предвижда увеличаване на броя на децата в първа група до 29. По отношение на евентуалните притеснения на някои родители, че децата в група ще са твърде много, г-н Тасков цитира анализ за 2017-2018 година, според който средната месечна посещаемост е 17 деца в група. „Това решение няма да претовари материално-техническата база или педагогическите възможности на учебното заведение. Единствената цел на това решение е, нито едно дете да не остане неприето.“ – каза г-н Тасков. Общ брой подадени заявления за прием на деца в първа група за 2018-2019 година е 638./Снимка - Фокус/

Добавени коментари

позиция публикува:
29 Юни 2018 | 00:08
крадците на благоевград тасков и камбинов на кмета на лицеото му е изписано колко е мазен само

Добавете Вашия коментар

TOP