Областна администрация Благоевград избрана за най-прозрачна областна администрация за 2015 г.

08 Юли 2016 | 11:19
0 коментара
Общество
Областна администрация Благоевград избрана за най-прозрачна областна администрация за 2015 г.

Областна администрация Благоевград бе удостоена с Първа награда и получи приза „Най-прозрачна областна администрация“ за 2015 година. На тържествена церемония в София, губернаторът Бисер Михайлов получи голямата награда на Фондация „Прозрачни регламенти“,  след провеждане на ежегодния конкурс и класирането на Областна администрация Благоевград на първо място.

 

Фондация „Прозрачни регламенти“ организира националния конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за осма поредна година. Наградите са в четири категории - „Най-прозрачна областна администрация", „Най-прозрачна общинска администрация", „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" и „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията".

Авторитетна комисия оцени, по множество критерии, участващите в конкурса четиринадесет областни администрации и класира на Първо място Областна администрация Благоевград в категорията „Най-прозрачна областна администрация“. Следващите призови места са за Областна администрация Шумен – втора награда и Областна администрация Монтана – трето награда.

Първото място за Областна администрация Благоевград  дойде след две призови места от предходните години – трето за 2013 и второ за 2014 година. Тазгодишното първо място е високата оценка в конкурса на Фондация „Прозрачни регламенти“, оценка на неправителствения и граждански сектор, оценка на гражданите за политиката на откритост и прозрачност в цялостната дейност на администрацията.

Областна администрация Благоевград е последователна в провеждането на политика на прозрачност и публичност, и прилагане на добри практики в дейността си с убедеността, че това е част от пътя на изграждането на мотивирана администрация за реализиране на добро и демократично управление.

Добавете Вашия коментар

TOP