Нов автосервиз отвори врати в Благоевград

09 Октомври 2017 | 03:39
0 коментара
Общество

Нов автосервиз отвори врати в Благоевград.

Авто сервиза предлагащ европейско обслужване на нормални цени. В него може да се възползвате от всички видове автомонтьорски услуги, годишни технически прегледи. Комплексът предлага също монтаж-демонтаж на гуми и смяна на масла. Основно звено в комплекса е пункта за годишни технически прегледи. Изграден е според най-новите изисквания, с модерна апаратура, обхващаща всички видове измервания и данни за всички видове превозни средства.Това гарантира едно обективно професионално мнение за състоянието на всеки автомобил, преминал през пункта. Основен плюс е и наличието на автосервиз в комплекса.Там всеки един проблем, локализиран от специалистите по ГТП, може да бъде разрешен от автомонтьорите, работещи професионално и бързо.Всичко това гарантира изправни и безопасни автомобили и сигурно пътуване.

Прегледите ще се извършват в съответствие с изискванията на министерство на транспорта. Персоналът, е с необходимата квалификация, отношението към клиента е изцяло професионално и гарантира качествена проверка на състоянието на автомобила, камиона, автобуса или каквото и да е друго моторно транспортно средство. 

Пункта се намира в Благоевград ул. Покровнишко шосе №29

Работно време: понеделник-петък от 8:30 до 18:00 часа.

събота и неделя от 8:30 часа до 13:00 часа

Телефони за контакти: 0889 49 72 83; 0898 70 10 71

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

  • свидетелство за регистрация на ППС - част I и II (т. н. Голям и Малък талон);
  • валидна застраховка "Гражданска отговорност";
  • паспорт на автомобилна газова уредба, в случай, че има монтирана такава;
  • документ за платен данък върху превозното средство за съответната година;
  • документ за самоличност на лицето, представящо ППС на преглед;
  • Нов пункт за годишни технически прегледи отвори врати в Благоевград снимка 1

 

КАКВО СЕ ГЛЕДА ПРИ ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

При ГТП се гледа цялостното състояние на автомобила, отбелязвано в следните точки:

- Идентификация на ППС (табели с рег. номер, документация, VIN и др.);

- Оборудване на спирачната уредба (функциониране, състояние, ръчна спирачка, ABS и др.);

- Кормилно управление (механично състояние, хлабини, серво и др.);

- Видимост (поле на видимост, състояние на стъклата, огледала за обратно виждане, чистачки и др.);

- Светлини, светлоотражатели и електрическо оборудване (функциониране на фарове, габарити, стопове, мигачи, аварийни светлини, акумулатор и др.)

- Оси, колела, гуми и окачване (оси, състояние на джанти, гуми и окачване)

- Шаси и оборудване свързано с шасито (състояние на рама, каросерия и др.)

- Друго оборудване (колани, пожарогасител, аптечка, клаксон, скоростомер и др.)

- Вредно въздействие (шум, емисии от отработили газове, течове)

Преди преминаване на ГТП е препоръчително да измиете автомобилът си, защото не е без значение неговото добро визуално състояние. Огледайте състоянието на осветителната си уредба, стъклата (пукнатини) и изпускателната си система (корозия, дупки, пушек) По-принцип автомобилите с премахнат катализатор преминават по-трудно през ГТП.

КАКВИ СА ГЛОБИТЕ АКО КАРАМЕ С ИЗТЕКЪЛ/НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

  • Ако от КАТ установят, че карате автомобил без ГТП, могат да ви напишат глоба с фиш на стойност до 50 лв. Санкцията е за това, че управлявате технически неизправен автомобил. Полицаите могат да решат да ви напишат и акт, при който след влизане на наказателното постановление в сила, освен паричната санкция ще ви бъдат отнети и до 5 контролни точки.

    По сериозни разправии може да имате с вашите застрахователи, ако с автомобилът ви без валиден ГТП стане инцидент. Вашият застраховател може да ви откаже изплащане на обезщетение по застраховка "Каско" тъй като сте управлявали технически неизправен автомобил! Това важи с особена сила в случаите, когато вината е ваша (няма право на регрес). Всички застрахователи по застраховка "Каско" включват в условията си изключение за управление на технически неизправно МПС.

    Застрахователят може да откаже да изплати и обезщетение по застраховка "Гражданска отговорност" на понеслите вреди лица или да предяви регресен иск към вас, в случай че автомобилът ви е бил без валиден талон за технически преглед. Вредите могат да достигнат огромни размери!

Добавете Вашия коментар

TOP