Нина Попова, експерт: Към този момент Община Петрич е една от общините, които не изпитват затруднения с педагогическите си кадри

21 Септември 2018 | 16:52
0 коментара
Общество

Към този момент Община Петрич е една от общините, които не изпитват затруднения с педагогическите си кадри. Това каза Нина Попова, директор на Дирекция „Образование“ към Община Петрич.

Тя отбеляза, че нямат недостиг на учители в учебните заведения. Попова допълни, че няма закрити училища на територията на Общината, въпреки че тенденцията не е много положителна, тъй като 2 училища тази година нямат прием на първокласници, което наистина е един негативен резултат.

„Посрещнахме новата учебна 2018-2019 година с 419 първокласника. Тази бройка може и да се промени. За голямо наше съжаление тази година първокласниците са по-малко в сравнение с миналата учебна година.

През 2017 година за първи път училищния праг прекрачиха 513 ученици от Петрич. Миналата година сме имали 26 паралелки първокласници, а тази година те са 23. Най-голямо е намалението в малките населени места. Миналата година първокласниците в селата са били 172, а тази година са 114“, коментира тя.

Нина Попова добави, че 348 дванадесетокласници се очаква да завършат средното си образование в населените места в Община Петрич през учебната 2018-2019 година, като и техният брой е намалял в сравнение с миналата учебна година.

Добавете Вашия коментар

TOP