Николай Янчев: „Да усетиш вятър в косите“ най-точно описва тръпката, която кара повечето хора да управляват мотори

28 Март 2019 | 19:09
0 коментара
Общество

Фразата – „Да усетиш вятър в косите“ най-точно описва тръпката, която кара повечето хора да управляват мотори. Това каза пред „Фокус“ дългогодишният моторист от Благоевград Николай Янчев.

Той отбеляза, че неговият опит като моторист е над 35 години и за тези години е успял да установи, че като цяло в Благоевград има голям интерес към мото спортовете и моторите. По отношение на нападките към мотористите, че често не спазват правилата за движение по пътищата, Янчев заяви, че е възможно да има и такива хора, но това не се отнася за всички.

„Сигурно има ѝ такива „зрънца“ сред нас, но повечето се стремим да бъдем толерантни и внимателни на пътя“, посочи Янчев.

Той отбеляза, че Благоевградска област се нарежда на едно от челните места в статистиката, свързана с най-малко инциденти с мотористи. „Това е нещо, с което се гордеем много“, допълни Янчев.

Преди началото на мото сезон 2019 г. апелирам към всички мотористи да карат с каски и да не се качват на превозните средства след употреба на алкохол. 

„Искам да обърна внимание ѝ на автомобилистите – пазете ни и си гледайте страничните огледала, защото има много такива, които не го правят“, каза още Янчев и подчерта, че е много важно всички да спазват правилата за движение по пътищата без значение дали става въпрос за автомобилисти, мотористи или велосипедисти, защото само така можем да спрем войната по пътищата, на която сме свидетели през последните няколко години.

Той отбеляза, че на откриването на мото сезона тази година, което ще се проведе в Благоевград на 14 април се очакват много мотористи от цялата страна, като за всички е подготвена специална програма, за да може да се получи един хубав празник за любителите на моторите и екстремните усещания.

Голяма част от инцидентите с мотористи възникват в следствие на това, че автомобилистите се опитват да ни пречат. 

Според него трябва да се има предвид, че мотоциклетистите управляват превозно средство на две колела.

„Ние заемаме и по-малко площ на пътното платно, затова автомобилите, които са по-големи следват да бъдат и по-внимателни спрямо нас“, каза още Янчев. Той добави, че е необходимо автомобилистите на пазят мотористите, а не да им пречат.

„Хубаво е при възможност да ни дават път, защото в някои ситуации това може да спаси живот“, допълни Янчев и отбеляза, че най-важното правило на пътя е всеки един участник в движението да бъде толерантен към останалите.

Добавете Вашия коментар

TOP