Над 100 000 души могат да се съберат на новопостроения парк „Македония“ в района на бившите казарми в Благоевград

12 Юни 2017 | 19:40
0 коментара
Любопитно

Над 100 000 души могат да се съберат на новопостроения парк „Македония“ в района на бившите казарми. Това каза по време на откриването на обекта кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. По думите му миналата година по време на музикалните награди и фестивалът „Франкофоли“ областният център е бил посетен от 50 000 души.

„Вече сме на финалната права и няма какво повече да се строи в района. На този терен имаше около 11-12 масивни сгради, които бяха разрушени. Запазени са две зали, като едната ще бъде бекстейджа, а другата ще бъде използвана за афтърпартита“, каза Камбитов. По думите му след фестивала залите ще бъдат използвани за концерти, театрални представления и каквито и да други културни и спортни мероприятия. „Тук ще има една малка закачка, но все още не сме готови. Ще бъде направена препратка към миналото с арт- инсталации, които да напомнят, че там е имало военно поделение“, каза Камбитов. Той уточни, че е от голямо значение, че Общината разполага с този терен и имат условията всички, които идват да се чувстват удобно и комфортно.

„ Ние сме обособили санитарни зони, зони за хранене, зони за паркиране. Организацията на движение извън терена ще бъде направена така, ч е да може да паркират около 2 000 автомобили и сме взели абсолютно всички превантивни мерки за сигурност“, каза Камбитов.

Добавете Вашия коментар

TOP