Кирил Манов: Община Благоевград, Областна дирекция на МВР и различни охранителни фирми ще се грижат за сигурността на жителите и гостите на града по време на Годишните награди за българска музика

15 Юни 2018 | 21:17
0 коментара
Общество

Община Благоевград, Областна дирекция на МВР и различни охранителни фирми ще се грижат за сигурността на жителите и гостите на града по време на Годишните награди за българска музика. Това каза за „Фокус“ Кирил Манов, главен специалист „Обществен ред и сигурност“ към Община Благоевград.

„Община Благоевград не за първи път провежда тези мероприятия, така или иначе вече имаме изграден опит и надграждаме хубавото и полезното. Мерките за сигурност са много стриктни и много сериозни. На работна среща с Областна дирекция на МВР-Благоевград, както и с частните охранителни фирми, които ще вземат участие в събитията, се направи един анализ, разчертаха се задачи, поставиха се всички форми за изпълнение, за да може концертите да преминат както трябва и без инциденти, и да бъдат радост за жителите и гостите на града“, посочи той.

Манов обясни, че всеки си има поставени задачи и всичко е разпределено.

По думите му хората ще бъдат достатъчни.

Той подчерта, че целият външен периметър на парк „Македония“ ще се охранява, както и вътрешният, а където трябва и има необходимост ще са поставени хора, които да следят за спазване на обществения ред.

"По време на годишните награди за българска музика на входа на парк „Македония“ ще бъдат допускани само малки сгъваеми чадъри", каза Кирил Манов и допълни, че ще се допускат внасянето само на малки отворени бутилки минерална вода без капачки.

Манов добави още, че е абсолютно забранено внасянето на хладни и огнестрелни оръжия.

„Искам да обърна внимание на нещо много важно, което касае децата под 18-годишна възраст. Те ще бъдат допускани в парк „Македония“ задължително с декларация, в която придружаващото ги лице ще се подпише, че носи пълна отговорност за тях. Тази декларация може да се изтегли от сайта на Община Благоевград, както и на място. Проблемът с непълнолетните лица ще бъде решен по този начин“, отбеляза Кирил Манов.

Той подчерта, че трябва да се има предвид, че попълването на тази декларация на място ще забави влизането на съответните лица, попълващи декларацията.

Добавете Вашия коментар

TOP