Жестокото убийство на журналиста Виктория Маринова в Русе предизвика международен отзвук

08 Октомври 2018 | 08:33
0 коментара
Криминално

 BBC съобщава, че Виктория Маринова е третият известен журналист, убит в Европейския съюз през последната година. Цитиран е Харлем Дезир, представител на проекта "Срещу организираната престъпност и корупцията", в който Маринова е участвала, съобщи БНР.

Той настоява за сериозно разследване на случая и наказание за извършителите. За убийството съобщи и британският вестник "Гардиън“.

Тази вечер на пл. "Св. Неделя" в столицата ще има бдение в памет на жестоко убитата журналистка от Русе Виктория Маринова.

Припомняме, че 30-годишната Виктория Маринова, която е административен директор на русенска медия бе убита.

Сигналът за престъплението е бил подаден от случаен гражданин, който е намерил тялото на крайбрежната алея. Засега от това, което е установено, може да се каже, че причина за смъртта е травма на главата в резултат на нанесени удари и задушаване.

На този етап не е ясно дали жертвата е била и изнасилена, тъй като все още не е готова съдебно-медицинската експертиза. На мястото са извършени два огледа и са разпитани свидетели. Назначени са няколко експертизи. Работи се по всички възможни версии, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев. Според разследващите най-малко вероятната версия е убийството да е свързано с работата на жертвата. Разследването на случая продължава с разпит на още свидетели. Чакат се и резултатите от назначените експертизи, които да насочат полицията към евентуалния извършител на жестокото убийство.

По случая взе отношение и премиерът Бойко Борисов като обяви, че е "въпрос на време е да се разкрие убийството", тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP