ЮЗДП и РДГ Благоевград осуетиха опит за измама при транспортиране на дървесина към Разлог

27 Април 2017 | 18:33
0 коментара
Общество

След проверка в системата за електронни превозни билети и сигнал, подаден на тел. 112, ЮЗДП и РДГ Благоевград предотвратиха опит за измама при транспортиране на дървесина. Това съобщиха от Югозападно държавно предприятие. 

На 26 април, около 19.00 часа, на автомагистрала Струма гражданин вижда два автомобила, превозващи дървесина в посока Благоевград. Усъмнява се в редовността на товара и прави справка в публичния електронен регистър. Данните от системата му дават основание да смята, че натоварената дървесина не отговаря по обем и качество на издадените електронни превозни билети.

При постъпване на сигнала още същата вечер служители на ЮЗДП и РДГ Благоевград спират автомобилите, които транспортират дървесина от „ДГС Самоков” до цех за преработка в гр. Разлог. Съставят констативен протокол, с който временно задържат дървесината до изясняване на случая.  Днес – 27 април, комисия от ЮЗДП, „ДГС Самоков” и РДГ Благоевград извършва пълно замерване на обема и оценка на натовареното количество дървесина.

След приключване на проверката ще предоставим допълнително информация.

Добавете Вашия коментар

TOP