Футболната легенда Димитър Бербатов награди шампионите на турнира „Лукойл детска шампионска купа 2014” в Благоевград

04 Юни 2014 | 06:05
0 коментара
Спорт

ПАОК – Солун е шампионът на международния детски турнир в Благоевград. Младите надежди на гръцкия футбол се наложиха след дузпи над детската гарнитура на „Локомотив“- Москва.

Шампионската титла връчиха лично кметът Атанас Камбитов и супер-звездата на европейския футбол Димитър Бербатов.

Златните, сребърните и бронзовите медали бяха връчени от представители на генералния спонсор „Лукойл“ и от председателя на Общински съвет Радослав Тасков. В приветственото си слово при награждаването д-р Камбитов поздрави всички играчи, треньори и ръководствата на клубовете, участващи в турнира. „Футболът е повече от игра, той е религия. И като всяка религия, той има своите икони, а една от тях е тук с нас – Димитър Бербатов“, каза още той.

Д-р Камбитов и Димитър Бербатов изгледаха заедно то трибуните на стадион „Христо Ботев“ финалния двубой от международния турнир, в който участие взеха още „Пирин“-Благоевград, „Бешикташ“- Истанбул, Академия „Пандев“ и „Динамо“-Тбилиси. На отличилите се в турнира играчи двамата подариха топки и футболни обувки.

Веднага след церемонията по награждаването започна и демонстративният двубой на малки врати между отбора на Димитър Бербатов и състав от Благоевград. В двата тима се открояват имената на Тодор Кючуков, Косьо Мирчев, Илко Пиргов, Светослав Дяков, Николай Бодуров, Станислав Манолев и Георги Даскалов.

Добавете Вашия коментар

TOP