Ексуправителят на "Увекс" Сандански инж. Тодор Гикински е новият шеф на ВиК - Добрич

22 Август 2017 | 14:35
5 коментара
Общество

Инж. Тодор Гикински бе избран за изпълнителен директор на добричкото „Водоснабдяване и канализация“ АД. Това реши Общото събрание днес. Гикински идва от Сандански, където до пролетта е бил управител на местното водно дружество – УВЕКС ЕООД.

Припомняме, че на 27 април тази година е отстранен от поста от Общинския съвет в града, по предложение на кмета Кирил Котев. ОбС – Сандански сложи край на ерата „Гикински” в УВЕКС. С извънредна точка кметът на община Сандански Кирил Котев поиска и получи главата на директора на дружеството Тодор Гикински.

След подмятане на обвинителни актове, обвинения за злоупотреби и разгорещен дебат в крайна сметка мозинството стовари гилотината върху водния шеф. Единствено войводите от групата на ВМРО и съветникът на БСП Антон Ризов скочиха в защита на Гикински.

Градоначалникът мотивира искането си за отстраняването на Гикински, като показа постановление за образуване на наказателно производство срещу него за безстопанственост.

Според едно от производствата дружеството е ощетено с 91 000 лв., с което е изграден незаконен водопровод в село Кръстилци. Кметът Котев заяви още, че дружеството има над 16 акта, до един загубени, което трупа загуби за общината. Гикински има обвинение за престъпление по повод изграждането на водопровод в село Кръстилци, както и издадени 15 съдебни акта за нарушения.

Освобождаването му е предизвикало продължителни дебати, в които бившият управител е получил както нападки, така и поддръжка от различни съветници.

Досегашният изпълнителен директор на ВиК – Добрич инж. Димитър Радушев бе освободен днес от поста, като стана ясно, че не е получил предложение от борда на директорите за друга длъжност, която да заеме, но обмисля да подаде молба за работа в дружеството.

В борда на директорите на ВиК – Добрич влизат Мария Тодорова – представител на МРРБ, Саркис Караджиян от ВиК Бургас, Тодор Гикински и бившият кмет на Добрич Детелина Николова. Предприятието е със 100% държавно участие.

Добавени коментари

Дечо публикува:
29 Август 2017 | 22:26
БРАВО ТОШКА.
ОНУФРЙИ публикува:
23 Август 2017 | 08:45
МРАВКИ И ХЛЕБАРКИ,"НАРОДНИ ПАТРИОТИ И ВОДНИ КОНЧЕТА"СЕ НАСТАНЯВАТ НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА ...И НЯМА "НАРОДНА" МЕТЛА ,КОЯТО ДА"ИЗМЕТЕ" ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ИЗМЕТ....АЙДУЦИИИ...
Ужас публикува:
22 Август 2017 | 20:52
Е това вече е най-голямата глупост
Гошката публикува:
22 Август 2017 | 17:50
Защо замесвате Господин Стоянов.Тошката каде и да иде все ще се оправи.
браво на мравката публикува:
22 Август 2017 | 15:14
евалаа оправихме сандански са ке оправим и добрич браво е са вече си личи че патриотите са на власт браво на мравката кон за кокошка даде си сандански на грб па зема добрич;

Добавете Вашия коментар

TOP