Викат шефа на ДАНС в парламента заради разследването в община Септември.

Още следващата седмица БСП ще настоява той да бъде изслушан в Комисията за контрол на службите, за да обясни има ли пробив в системата за национална сигурност и как в нощното шкафче на кмета на Септември са се озовали секретни разработки на ДАНС. Спред БСП от прокуратурата били притеснени за това. 

Социалистите настояват още Специализираната прокуратура да поиска от съда отстраняването на кмета Марин Рачев от длъжност, за да не пречи на разследването.

От БСП призоваха прокуратурата да разследва всеки един кмет, независимо от политическата му принадлежност.  

„Кметът на гр. Септември трябва да бъде отстранен от работа. Той не трябва да влияе на хода на разследването и неговите резултати.“ Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров по време на пресконференция в гр. Септември.

Преди дни от прокуратурата обявиха, че кметът на града договаря сам със себе си, а фирмите, които са изпълнявали обществените поръчки, са общо 14 на брой и всички те се управляват от лица, контролирани от Марин Рачев.

Те са негови роднини, приятели или бивши негови съдружници, поясни Румяна Арнаудова. Установени са най-малко седем сделки, при които са сключени договори между общината и една и съща фирма за ремонт на уличната мрежа в града, а за момента щетите са за стотици хиляди левове.