Браншът в Банско към Ангелкова: Тук има инвестиции за милиарди, а дъмпингът на сивия сектор ни убива

02 Ноември 2017 | 17:42
3 коментара
Бизнес

Цените, на които се продава туристическият продукт в Банско, са твърде ниски и изкуствено занижени. 

С тези думи, представители на туристическия бранш в курорта посрещнаха министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя бе придружавана от кмета на града Георги Икономов и лидера на сдружението на местния бизнес Малин Бистрин.

„Инвестициите, направени в Банско, са за милиарди, а работим със смешни и несправедливи цени. Причината е дъмпингът на сивия сектор – къщите за гости, апарткомплексите, които не са регистрирани и работят нелегално“, допълниха от бранша.

Те поискаха от държавата по – стриктно да следи и в интернет за продажби на нощувки в некатегоризирани обекти.

„Ще продължим практиката с „таен клиент“, за да хванем подобни места за настаняване, които не са регистрирани по законния ред. Следващата седмица обявяваме поръчката за Единна система за туристическа информация, която да свързва хотелите в НАП и МВР, и ако няма обжалване на процедурата, се надявам до 5 месеца да е готова“, отговори министър Ангелкова.

„Институциите контролират тези туристически обекти, които са регистрирани и за които има информация. „Давайте сигнали за нелегалните обекти, за да проверяваме“, призова тя.

Кметът на Банско Георги Икономов също призова бизнеса да вдигне качеството на предлаганите услуги, а оттам – и цените. „Трябва да се вдигнат цените, за да влязат повече приходи, да има и по-добри заплати в бранша. Мисля обаче, че засега ще се задържат същите, защото сезонът вече чука на вратата“, каза кметът Икономов.

Добавени коментари

Бобо публикува:
03 Ноември 2017 | 14:13
Никакво вдигане на цени докато не ни направят лифтовете! Редим се сутрин като грешни дяволи!!!
Петър публикува:
03 Ноември 2017 | 10:13
От утре вдигам цените,само че кой ще влезне?????? Всеки иска да работи на по високи цени само че има презастрояване много незаконни който нищо не плащат и най важното ТРЯБВА ВТОРА КАБИНА
биснесмен публикува:
03 Ноември 2017 | 09:27
от утре вдигам заплатите, наядох се, повече няма да дера работниците

Добавете Вашия коментар

TOP