Благоевградският окръжен съдия Росен Василев спечели конкурс за преместване във Върховен административен съд

09 Октомври 2016 | 09:54
0 коментара
Общество
Благоевградският окръжен съдия Росен Василев спечели конкурс за преместване във Върховен административен съд

Благоевградският окръжен съдия Росен Василев спечели конкурс за преместване във Върховен административен съд. С оценка 5,98 той се класира трети по резултат след административите съдии Стефка Камалова от Пазарджик и Светослав Славов от Силистра, които изкараха пълно 6.

Останалите 7 вакантни места от общо 10 са спечелени от магистрати в Софийски административен съд, като най-ниската оценка е 5,90. В конкурса за преместване участваха около 40 съдии, сред които шефовете на АС - Кюстендил Галина Стойчева и АС - Благоевград Мария Тодорова, които изкараха оценки съответно 5,84 и 5,72.

Росен Василев е командирован в Шесто отделение на ВАС от 25 май 2014 г. по искане на административния ръководител Георги Колев. През март 2015 г. благоевградският съдия попадна в петчленния състав на ВАС, председателстван от Георги Колев, който разгледа отнемането на лиценза на КТБ. Шесто отделение на ВАС разглежда дела по Закона за съдебната власт, жалби на магистрати срещу наказания и назначения на ВСС. Росен Василев е в съдебния състав, който гледа жалбата на съдийка, участвала в предишен конкурс за преместване, която блокира назначенията в Административен съд - Благоевград. Делото бе разгледано в края на септември, като срокът за решение е едномесечен.

Росен Василев има над 30-годишен професионален опит в правосъдната система, основно като граждански съдия, той беше заместник на експредседателя на Окръжен съд - Благоевград Красимир Аршинков.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP