2,6 г затвор за служител на хотел в Банско, захвърлил в храстите каса с 40 000 лв.

05 Ноември 2018 | 08:14
0 коментара
Криминално

Две години и шест месеца затвор получи 29-годишният Валери Стоянов от Варна, който в края на август месец тази година проникна в офис на бившия си работодател и открадна метална каса със съдържащите се в нея около 39 000 лева и настолен компютър. Присъдата му бе постановена в Районен съд – Разлог и не подлежи на обжалване и протестиране.

Срещу Валери Стоянов Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение за кражба в големи размери, извършена в условията на опасен рецидив. При постановяване на наказанието съдът взе предвид предишното осъждане на обвиняемия за същото престъпление, за което е лежал ефективно две години и е изтърпял наказанието си през юни месец юни на 2015 година.

Делото бе решено чрез споразумение между страните и подсъдимият получи наказание под определения в закона минимум. Стоянов е направил пълни самопризнания и е оказал пълно съдействие на органите на разследването.

Припомняме, че през нощта на 27-и срещу 28 август тази година подсъдимият проникнал в офиса на апартаментен комплекс „Грийн лайф“ – Банско и успял да открадне метална каса на стойност 200 лева ведно със съдържащите се в нея 35 647,22 лв., 1535,40 евро, равняващи се на сумата от 3002,20 лв., и настолен компютър на стойност 100 лева, всичко на обща стойност от 38 949,42 лв. В помещението, намиращо се на приземния етаж на комплекса, В. Стоянов проникнал чрез повреждане вратата на терасата с помощта на метален лост, тип „кози крак“.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия и само часове след кражбата мъжът бе задържан. В хода на работата по случая касата бе намерена укрита в храсти в м. Кошерината в близост до комплекса и иззета от органите на реда. В същата местност бе открит и компютърът, като неговото местонахождение бе посочено на разследващите от обвиняемия.

Два дни след кражбата съдът постанови за Стоянов постоянна мярка „задържане под стража“ и той бе оставен в ареста. На първото заседание той отрече да е откраднал вещите и да е извършител на деянието. Стоянов посочи друго лице, с което заедно са работили в хотела и което е планирало кражбата отдавна, но призна, че е бил запознат с планирането й. Беше категоричен, че всичко е било нагласено, за да бъде натопен за деянието. На по-късен етап обаче мъжът е направил пълни самопризнания.

Стоянов е работил в апартаментен комплекс „Грийн лайф“, бил е нает през зимен сезон 2017-2018 година. През август месец си намерил нова работа като готвач студена кухня, също в Банско, и  депозирал молба за напускане. Дни преди кражбата той е бил освободен.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP