2 години лишаване от свобода грози бизнесмена Георги Бележков от Разлог заради побой над 45-годишен мъж

16 декември 2015 | 03:07
10 коментара
2 години лишаване от свобода грози бизнесмена Георги Бележков от Разлог заради побой над 45-годишен мъж

2 години лишаване от свобода грози бизнесмена Георги Бележков от Разлог заради побой над 45-годишен мъж.

Според източник на Pirinsko.com бащата на общинския съветник Васка Бележкова - Георги известен в разложко, като "Жоро Годлевеца" е нанесал жесток побой, без причина на благоевградчанина И.М. 45 г. в планината над село Гостун, общ.Банско. Пострадалият е транспортиран до болнично заведение, където е потърсил лекарска намеса, в следствие на което е извадил медицинско свидетелство за лека телесна повреда. За инцидента е информирана РП-Разлог и РУП-Банско.

 Чл. 130. от Наказателния кодекс; Раздел ll, Телесна повреда гласи: (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.

Името на Георги Бележков бе замесено от поредица скандали на територията на община Разлог. Това не е първият случай, в който Бележков се замесва с физическа саморазправа.

Припомняме, че преди около месец време Pirinsko.com съобщи, че "Софийски мутри" издирват "под дърво и камък" бизнесмена Георги Бележков в Разлог и Банско. Три коли пълни със софийски "главорези" обикаляха на територията на Разлог и Банско, за да издирват бизнесмена Бележков. Мутрите се движели с джип "Рейндж Роувър" и два автомобила "Audi" S8, съобщиха в редакцията жители на град Разлог.

Под сурдинка в разложко се коментира, че маститият бизнесмен дължи стотици хиляди лева на строителен предприемач, което вероятно е причината да бъде издирван и може би наказан. Въпреки всякакви твърдения Георги Бележков направи опровержение на статията, в която изрично подчертава, че не дължи пари на никого и не е заплашван, за да се укрива.

През 2008 година Административен съд - Благоевград потвърди 8 наказателни постановления, издадени от началникът на Районна митница, срещу бизнесмена от Разлог Димитър Глушков.

За митнически измами в периода 2006-2007 година, срещу фирма "Хамефа - България" са съставени общо 13 наказателни постановления за щети към държавната хазна в размер на близо 500000 лева. Димитър Глушков развива дейност като правоприемник на заличеното дружество "Белар антик", в сферата на мебелното производство. Бизнесменът обжалва всичките административни актове на благоевградската митница. Закононарушенията му били констатирани преди месеци, след извършена комплексна митническа ревизия.

При извършени сделки с внос на дървен материал от Холандия, Димитър Глушков е представял пред митницата в Благоевград фалшиви фактури, в които стойността на транспортните разходи е била значително по-ниска от данните във фактурите, осчетоводени в дружеството. Фактурите за съмнително занижените транспортни разходи са били издадени от разложка фирма на предприемача Георги Бележков, разкриха пред Дарик радио митнически инспектори.

 

През 2010 година Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол предяви иск за 671 000 лева срещу разложкия бизнесмен Георги Бележков заради нарушаване на клауза от договора за сделката с ВЕЦ “Разлог”.

На 1 август 2002 година между Агенцията за приватизация и разложката фирма “Погледец - лесинвест”, собственост на Г. Бележков, е сключен договор за продажбата на ВЕЦ “Разлог”. След търг с явно наддаване срещу сумата от 1 342 000 лева Г. Бележков става собственик на ВЕЦ-а, но според клаузите от договора разложкият бизнесмен няма право да продава или залага собствеността без съгласието на Агенцията по приватизация, в противен случай дължи 50% неустойка от продажната цена.

На 25 февруари 2008 година справка в централния регистър на особените залози разкрива, че на 2 октомври 2007 година Г. Бележков е заложил машини и оборудване на ВЕЦ “Разлог” в ОББ срещу кредит без знанието на Агенцията по приватизация, с което нарушил клаузите на договора за сделката с ВЕЦ “Разлог”.

Представяйки доказателства пред Окръжен съд - Благоевград, Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол иска магистратите да осъдят разложкия бизнесмен да върне 671 000 лева в държавната хазна.

 

През 2013 година с коктейл "Молотов" опитаха да взривят хладилен бус на разложкия бизнесмен Георги Бележков, собственик на колбасарската фирма ЕТ ''Сарай-73“. Автомобилът „Мерцедес Спринтер“ се движел по график за Гоце Делчев в 7 ч. сутринта в сряда, когато в района на село Господинци шофьорът чул гърмеж и спрял, за да провери за спукана гума.

След като не установил повреда в превозното средство, продължил курса си и се прибрал в гаража на фирмата в Разлог. По-късно шофьорът забелязал, че е обгоряла частта между кабината и каросерията. След това подал сигнал в полицията. След проверката е установено, че най-вероятно бусът е атакуван с коктейл „Молотов“, тъй като са открити прилепнали пластмасови парчета и разлята течност по него.

 

През 2009 година на местните избори в Разлог ГЕРБ пусна мощта на държавната машина и наказа сериозно бизнесмените, като Георги Бележков заради подкрепата си за кандидат-кметът на Разлог - Благой Дункин. Вероятно това е причината дъщеря му Васка Бележкова да се кандидатира за общински съветник от ГЕРБ, за да защитава семейния бизнес на фирма Сарай-73.

Георги Бележков освен, че е известен със своя бурен характер и непристойно поведение е и успял бизнесмен в производството на колбаси, деликатеси и свежите меса, които се отличават с високо качество и екологичност.  

Копирано от standartnews.com

Бай Благой публикува:
17 декември 2015 | 22:03
Де бе хора, помислете малко... КОЙ има интерес от сичко тава. Да се потъпка и малкото бизнес дето може да се развива в таа смотана дупка. Тоо човек колко години развива бизнес, знае се от дека е трагнал, знае се от дека му е сичко. Колко право колко криво, не никнал наеднаш като гъба, каквито има напоследък, без да се знае от дека и кее. Кой в тоо скапан "град" се е оплакал че не му е платено от него или не му са внесени осигуровките. Не схващате ле че сичко е една тъпа схемя, която цели да облагодетелства 4-5 наглеци за сметка на целото население. Не гледате ле че де-що имаше кадърно бега с двеста наванка, кой дека види я София я чужбина. Тука останаа само баламите и мушенниците. От дека тръгва, кее че я караме... до дека че стигнеме? Не мислите ле бе, немате ле капка мозък, или и вие сте като бат ти Б.Б. с една мозъчна гънка от удар с тъп предмет...
ЯЗОВЕЦО публикува:
17 декември 2015 | 14:55
ЗА КАПАК АКО ТАВА МУ СЕ СПРЕТНЕ ВИКАМ МИЛЕТО И САМИР ЦЕЛА НОЩ ДА ПРАСКАТ КОЛА ОВЦА ВЕДНАГА И БАНКЕТ
mile публикува:
17 декември 2015 | 10:15
KAKTO IMA EDNA POGOVORKA MALKO KAMA4E OBRY6TA KARUCATA TOZI PAT BELEJKOVIA SE NASADI UBAVO AJ NEKA NI E DRAGO ZA VNOGO GODINI
Мая Жегова публикува:
17 декември 2015 | 09:49
Незнам кой си позволява да пише от името на Славчо Прешелков.Като сте много компетентни и коментирате правете го с изтинските си имена не да се криете като мишки за сетен път се убеждавам че с чужда пита помен се прави.Направо гнусно.В този нашия прекрасен град освен клюкарни и плюене по всеки и за всеки независимо какво прави хубаво или лошо.С капа бой без капа па бой!!!!УЖАС
Slavcho preshelkov публикува:
17 декември 2015 | 08:25
Capata iska da smeni kolata kaja deka i on che dava pokazaniq
Мито публикува:
17 декември 2015 | 08:22
Ей чобане ви видели лесте касапин съвестен та тава са изроди да видите на фарове ке пере жоро по 2 3 крави за минути и бегааа ама съдо да си каже тежката дума
ПОТЪРПЕВШ публикува:
17 декември 2015 | 08:18
ДЕЛОТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ МНОГО СКОРО ВРЕМЕ ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ КОЙТО Е ПОСТРАДАЛ ОТ БЕЛЕЖКОВ ЧРЕЗ НАНАСЯНЕ ПОБОЙ ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА РАЗЛОГ ИЛИ КЪМ ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ЕДИН СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС И ДА РАЗБЕРЕ ГЕОРГИ БЕЛЕЖКОВ, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ХОРА НА ТАЗИ ЗЕМЯ, И ЧЕ ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Попов публикува:
17 декември 2015 | 07:41
Васка стана съветник за да може да не ги закача властта това си е истина Васка дигна скандал на сесия снегорино да чисти до колбасарския цех кат падне снег била си плащала данъците
golemiq публикува:
17 декември 2015 | 00:00
ke be pa ciganin se izbra da kaje ubavi duma za ta mraha joro oti ne kaje drug mi ciganin mamati deba i minetajiqta ta le i tebe e ebal joro be ciganski lainar ma lesi kurva ciganska nema kvo da kaje6 mar6o dolna to 4esi polu4i zaslujenoto to godlevec gospod 4emu plati s veresite nema da izmuhne nogata mnogo e tap 4e qde kuro ot mom4etata rano eli kasno ta togava dago vidim kov maj e ta prostitutka znaeme go kov maj e po celiq grad e plakal kato kurva na vako na dinko katev na koi le ne to sopo4o jega do dupka mna ta utrepka jeka ka moje dase nasere
Gosho Dizevia публикува:
16 декември 2015 | 21:52
Georgi Belejkov e edin ot nai-izvestnite Biznesmeni vav Razlog ,a produktite koito proizvejda sa nai-kachestvenite na pazara vav Bulgaria,a i ne samo vav nashta strana,zashtoto iznasq i zad Granica! Kolkoto i da Pluqt po NEGO nikoga nqma da mu navredqt,a i neznam TOI nikoga ne ostava Dlajen!Tova sa palni gluposti i VI savetvam Pirinsko da si smente istochnika'zashtoto PLUETE po Xora,koito sa Mrazeni ot vashte istochnici poradi neznaini prichini....Moga Da Kaja,che Nai-vkusnite i ISTINSKI mesni produkti sa proizvedeni Imenno ot Georgi Belejkov (SARAI) !!!

Добавете Вашия коментар!